• Ligasponsorer

Söndag Sön 10 Maj Maj
Måndag Mån 11 Maj Maj
Lördag Lör 16 Maj Maj
Söndag Sön 17 Maj Maj
Måndag Mån 18 Maj Maj
Torsdag Tor 21 Maj Maj
Lördag Lör 23 Maj Maj
Söndag Sön 24 Maj Maj
Torsdag Tor 28 Maj Maj
Fredag Fre 29 Maj Maj
Söndag Sön 31 Maj Maj
Lördag Lör 13 Juni Jun
Söndag Sön 14 Juni Jun
Torsdag Tor 18 Juni Jun

Wänglund: "Jag tror att det krävs lite mer från oss i laget"

13 april 2020 11:31

Olivia Wänglund och hennes Piteå IF har precis som resten av Fotbollssverige fått anpassa sig efter den rådande situationen i samhället. Något som gått bra men motivationen har fått sig en törn berättar hon för Sundsvalls Tidning.


Den 20-åriga mittfältaren kom till Piteå IF från Sundsvall DFF inför den här säsongen. Efter en lång försäsong var hon redo för att dra igång OBOS Damallsvenskan, men så slog Coronaviruset till och seriepremiären sköts på framtiden.

– Man har ju haft ett mål hela försäsongen om att man ska vara som bäst nu. Så det är klart att det på ett sätt är en liten tomhetskänsla. Nu har vi inte riktigt något sådant mål. Men det är klart att det inte heller är oväntat. Vi förstod väl att vi kanske skulle hamna i den här situationen, säger Wänglund till Sundsvalls Tidning.

Nu är premiären preliminärt uppskjuten till månadsskiftet maj/juni och Wänglund tror det är viktigt att ha ett mål att sikta emot. Samtidigt är hon medveten om att planerna kan ändras igen.

– Vi siktar på det som är planerat, men så klart har vi ju ingen aning om det blir då eller inte. Men det är inte så mycket snack om vad som kan hända, utan mer att vi siktar på det så får vi ta det utifrån annat om det bestäms något annat, säger hon.

Rent fotbollsmässigt är det motivationen som har påverkats mest hos mittfältaren. Men hon hoppas att laget tillsammans kan skapa en bra träningsmiljö där motivationen hålls uppe.

– Det är klart att man påverkas, både av allmänna rekommendationer och av att seriepremiären skjuts upp. Det ska ju till både träningar och träningsmatcher för att man ska lyckas toppa formen igen. Eftersom allt är så ovisst kan det ju vara svårt att hitta motivationen. Jag tror att det krävs lite mer från oss i laget, att hitta motivationen igen och att verkligen göra träningarna så bra som möjligt, säger Wänglund.

FOTO: Bildbyrån