• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj

Allt du behöver veta inför avslutningen

6 november 2020 10:00

Det återstår två omgångar av OBOS Damallsvenskan, men redan i helgen kan både guld- och nedflyttningsstrid avgöras.


Att det varit en speciell säsong går inte att snacka bort. Framskjuten start, tätt spelschema och en del överraskningar. Nu närmar vi oss avslutningen och det är precis så spännande i både toppen och botten som vi hoppas. Göteborg har fyra poängs försprång i toppen och tar således sitt första SM-guld om man vinner minst en av de två återstående matcherna. I botten är Uppsala redan uträknat, men hela fem andra lag slåss om att inte hamna på den andra nedflyttningsplatsen. Omgång 21 drar igång på lördag klockan 15.00. Mycket nöje, mycket spänning!

Ni har väl förresten inte missat att Sportbladet kommer anordna en gala för att hylla OBOS Damallsvenskan och prisa spelare och ledare i åtta olika kategorier den 22 november?

Matcherna:

Växjö DFF – Eskilstuna United, lördag 15.00 (Sportbladet)

Hemmalaget Växjö är djupt inblandat i bottenstriden och har bara två poäng tillgodo på Umeå, som just nu ligger på nedflyttningsplats. Eskilstunas kontrakt är inte säkrat än, men undviker man förlust här ska väldigt många resultat gå åt fel håll för att laget ska riskera degradering.

Linköpings FC – Kopparbergs/Göteborg, lördag 15.00 (Sportbladet)

I Linköping kan Göteborg säkra sitt första SM-guld och formen är god. Man har fyra poäng till godo på Rosengård och det innebär att man måste tappa poäng både mot LFC och mot Vittsjö i den avslutande rundan för att skåningarna ska kunna ta ett nytt guld. Linköping har hamnat i ett litet vakuum på fjärdeplatsen, men skulle nog mer än gärna sätta käppar i göteborganas guldjaktshjul.

IK Uppsala – Kristianstads DFF, lördag 15.00 (Sportbladet)

Uppsala är redan klart för nedfyttning, men vill givetvis avsluta säsong bra. Kristianstad har gjort en fin säsong och är just nu trea, bara två poäng efter Rosengård. KDFF jagar den andraplatsen och kommer gå hårt för tre pinnar i Uppsala.

Vittsjö GIK – KIF Örebro, lördag 15.00 (Sportbladet)

Helgens minst betydelsefulla möte spelas i Vittsjö. Båda lagen har säkrat sina kontrakt till nästa säsong och mycket handlar om vilket av lagen som ska ta femteplatsen i tabellen.

Piteå IF – FC Rosengård, söndag 14.00(Sportbladet och SVT)

Hemmalaget är djupt inblandade i bottenstriden samtidigt som gästerna måste vinna för att ha en chans på guldet (när matchen drar igång kan det redan vara kört för FCR eftersom Göteborg spelar dagen innan). Men även om guldracet kan vara kört kommer FCR behöva gå för tre poäng. KDFF ligger hack i häl och vill gärna sno Rosengårds andraplats. Det här är en riktig pangmatch!

Umeå IK – Djurgården, söndag 15.00 (Sportbladet)

Guldstriden i all ära, men spänningsnivån är ännu högre i botten. UIK ligger på nedflyttningsplats och Djurgården är en poäng före i tabellen. Vid hemmaseger eller oavgjort lever bottenstriden garanterat en vecka till, men om Djurgården vinner säkrar man dels kontraktet och dessutom kan det innebära att UIK ramlar ur, beroende på hur det gått för Piteå och Växjö. Spänningen blir i vilket fall som helst maximal!

Skytteligan:

  1. Anna Anvegård, FC Rosengård 15 mål

  2. Mimmi Larsson, FC Rosengård 12 mål

  3. Pauline Hammarlund, Kopparbergs/Göteborg 11 mål

  4. Felicia Rogic, Eskilstuna United 11 mål

  5. Karin Lundin, KIF Örebro 11 mål

  6. Loreta Kullashi, Eskilstuna United 11 mål