Publicerad: 2022-10-21
OBOS Damallsvenskan
Läs en sammanfattning från helgens omgång.

Hammarby – BP 4-1

BP kämpar för att hänga kvar i OBOS Damallsvenskan och fick en drömöppning på fredagens bortamöte med Hammarby. Klara Andrup slog in 1-0 från nära håll redan i den andra matchminuten, men det roliga skulle snart ta slut för BP. I den 17:e matchminuten placerade Vilde Hasund in kvitteringen från nära håll. Fem minuter senare stod Emilia Larsson för matchens prestation då hon dundrade in 2-1 i vänstra krysset med ett distansskott. Ytterligare fyra minuter senare ökade Madelen Janogy på till 3-1 med en nick efter en frispark, och i matchminut 33 blev Hasund tvåmålsskytt med ett nytt kyligt avslut i fritt läge – ett mål som skulle bli matchens sista.

Vittsjö GIK – AIK 1-0

Vittsjö går mot en stabil placering på övre halvan av tabellen efter att ha plockat en trepoängare hemma mot AIK under lördagseftermiddagen. I den 39:e matchminuten på Vittsjö IP nickade Clare Polkinghorne in matchens enda mål efter Katrina Gorrys välslagna frispark.

BK Häcken – Piteå IF 3-1

BK Häcken gjorde vad som krävdes i den tidiga matchen mot Piteå för att närma sig FC Rosengård. Trots att Piteå tog ledningen vände Getingarna och tog tre poäng. Anna Anvegård satte två av hemmalagets baljor och namnen Sandberg gjorde det tredje. Häcken är tvåa i tabellen, men efter Rosengårds seger senare på eftermiddagen är chansen till guld borta.

Eskilstuna United – Umeå IK 4-2

Den första halvtimmen var ett målkalas och bjöd på fyra mål. Mia Jalkerud, Felicia Rogic och Noor Eckhoff gjorde tre för hemmalaget och Emma Santamäki bröt emellan med ett för gästerna. Hoppet väcktes för UIK när man reducerade efter en timma, men med kvarten kvar avgjorde Paulina Nyström med sitt 4-2–mål.

Djurgården – KIF Örebro 1-2

Dubbla Örebrobaljor i den första halvleken gjorde att laget hade ett fint resultat att gå på inför den andra. Djurgården reducerade när klockan närmade sig 60 minuter, men kom inte närmre än så.

Kristianstads DFF – FC Rosengård 0-2

I toppmatchen i Kristianstad tog FC Rosengård tre otroligt starka poäng i jakten på ett nytt SM-guld. Mimmi Larsson och Fiona Brown gjorde målen som betydde att Malmö-laget blev mästare i kavaj under måndagskvällen.

Linköping FC – IFK Kalmar 2-2

Linköping behövde gå rent samtidigt som FC Rosengård förlorade kvarvarande matcher för att LFC skulle kunna knipa SM-guldet. Så blev inte fallet, utan man snubblade redan på första hindret då IFK Kalmar tog en tung poäng i bottenstriden. Alyssa Walker blev stor matchhjälte för Kalmar – och Rosengård – då hon satte både 1-0 och 2-2 för IFK, efter att mål från Yuka Momiki och Amalie Vangsgaard vänt på matchen för hemmalaget.