Islossning när Hammarby vände mot BP
Publicerad: 2022-10-21
OBOS Damallsvenskan
Hammarby vann sitt andra Stockholmsderby på en vecka under fredagskvällen. BP tog en tidig ledning men fyra mål på 16 minuter vände på steken för Bajen.

Hammarby – BP 4-1

BP kämpar för att hänga kvar i OBOS Damallsvenskan och fick en drömöppning på fredagens bortamöte med Hammarby. Klara Andrup slog in 1-0 från nära håll redan i den andra matchminuten, men det roliga skulle snart ta slut för BP. I den 17:e matchminuten placerade Vilde Hasund in kvitteringen från nära håll. Fem minuter senare stod Emilia Larsson för matchens prestation då hon dundrade in 2-1 i vänstra krysset med ett distansskott. Ytterligare fyra minuter senare ökade Madelen Janogy på till 3-1 med en nick efter en frispark, och i matchminut 33 blev Hasund tvåmålsskytt med ett nytt kyligt avslut i fritt läge – ett mål som skulle bli matchens sista.