• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

Landslagstruppen till aprilmatcherna

31 mars 2021 10:34
Landslag

Förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut sin trupp till de dubbla träningsmatcherna i april. Precis som vanligt vimlar det av spelare från OBOS Damallsvenskan bland de uttagna.


Truppen till mötena med USA och Polen består av 25 spelare, varav 13 spelare kommer från OBOS Damallsvenskan. Hammarbys Madelen Janogy är tillbaka i blågult efter ett år utanför trupperna. De båda träningsmatcherna är en del i uppladdningsfasen inför sommarens OS. Mötet med USA (sänds i SVT) spelas i Solna den 10 april och mötet med Polen spelas på bortagräs den 13 april.

– Många av våra spelare ute i Europa presterar bra i sina klubbar och är ordinarie med betydande roller. Spelarna är både inblandande offensivt och gör mål, men också många defensiva spelare som gör bra insatser som hjälper lagen till segrar. Samtidigt har de som spelar i OBOS Damallsvenskan nu fått ett gäng cupmatcher i benen, kommit igång med tävlingsmatcher och det är bra för deras process fram mot seriestart så klart. Spelarna i Rosengård har dessutom fått bra och tuffa matcher i Champions League i benen, säger Gerhardsson till svenskfotboll.se

Hela truppen:

Målvakter: Hedvig Lindahl, Jennifer Falk, Zecira Musovic.

Backar: Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Amanda Ilestedt, Nilla Fischer, Emma Kullberg, Josefine Rybrink, Jonna Andersson, Hanna Glas, Jessica Wik.

Mittfältare/anfallare: Caroline Seger, Filippa Curmark, Hanna Bennison, Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Lina Hurtig, Olivia Schough, Fridolina Rolfö, Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Rebecka Blomqvist, Madelen Janogy.