• Ligasponsorer

Måndag Mån 3 Augusti Aug
Fredag Fre 7 Augusti Aug
Lördag Lör 8 Augusti Aug
Onsdag Ons 12 Augusti Aug
Söndag Sön 16 Augusti Aug
Måndag Mån 17 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Söndag Sön 23 Augusti Aug
Lördag Lör 29 Augusti Aug

Abrahamsson: "Jag brinner för att motivera unga tjejer"

3 april 2020 10:51

På torsdagen hade KIF Örebro premiär för sitt initiativ att köra digitalt häng med unga fotbollstjejer via Instagram. Spelarna Frida Abrahamsson, Cajsa Åkerberg och Moa Öhman svarade på frågor och tipsade om olika övningar att göra hemma.


Dagen efter den första livesändningen är lagkaptenen Frida Abrahamsson nöjd med gensvaret från tittarna.

– Det var ungefär 170 tittare inne samtidigt och det är väldigt bra uppslutning med tanke på att vi började marknadsföra det i tisdags. Vi fick ett par frågor skickade till oss innan sändningen och under livesändningen kom det fler. Det var bra fart på både frågor och feedback och vi hann nog precis svara på alla.

Vad var det för typ av frågor ni fick?

– Det var allt möjligt. Lite frågor om vilka övningar man kan göra själv hemma och frågor om laget. ”Vem är starkast i laget?”, ”Har ni något annat favoritlag?” och lite andra roliga frågor.

Ni sänder live på Instagram. Vad är tanken med sändningarna?

– Både jag personligen och klubben tycker det är viktigt att skapa förebilder och att vi spelare försöker vara just förebilder. Egentligen för alla unga, men främst för unga tjejer. Det är väldigt många som slutar spela fotboll i tidig ålder och har man en förebild att se upp till, eller ta efter, så tror jag man tycker det är roligare att hålla igång själv och får lättare att hålla motivationen uppe. Förhoppningsvis kan vi få tjejer att hålla på längre upp i åldrarna och att inte lägga av för tidigt.

Varför gör ni det nu?

– Innan coronautbrottet hade vi ett par projekt på gång. Vi är ju ute och träffar och tränar med framförallt flicklag i vanliga fall. Vi hade också ett ”fotbollslopp” planerat för att aktivera yngre. Nu när det inte går att genomföra så vill vi ändå få och hålla kontakt med barnen. Yngre har ju koll på sociala medier och även om det inte är så många som skriver frågor så är det fortfarande kul för många att bara titta och ha kontakt med oss på det sättet. Och när man inte får vara ute och fysiskt träffas så är det perfekt att kunna göra det via Instagram.

Och tanken är att ni ska göra det varje torsdag?

– Vi har sagt att vi ska göra det varje torsdag, men nu går vi på semester över påsk. Det innebär att det inte blir något på skärtorsdagen. Men vi gav en uppmaning till alla tittare att lägga upp en video eller bild så vi får se hur de aktiverar sig med fotboll. Och så får de gärna skicka in frågor till framtida sändningar.

Ni var tre som stod framför kameran, du, Cajsa Åkerberg och Moa Öhman. Kommer det alltid vara ni?

– Det är nog roligare för de som tittar att få se nya ansikten så nästa gång är det nog tre nya. Laget tycker det här är kul och visar pratat mycket om det.

Är det viktigt för er spelare att göra det här också, nu när säsongen har skjutits på framtiden?

– Det är lite konstigare tider nu när man inte kan göra det man helst hade velat. Vi skulle ju spela premiär i morgon egentligen. Men vi har ställt in oss på en senare premiär och håller motivationen uppe. Det här med livesändningarna gör att det blir extra kul. Jag brinner för att motivera unga tjejer och jag vet att många i andra laget också gör det.

FOTO: Bildbyrån