• Ligasponsorer

Söndag Sön 10 Maj Maj
Måndag Mån 11 Maj Maj
Lördag Lör 16 Maj Maj
Söndag Sön 17 Maj Maj
Måndag Mån 18 Maj Maj
Torsdag Tor 21 Maj Maj
Lördag Lör 23 Maj Maj
Söndag Sön 24 Maj Maj
Torsdag Tor 28 Maj Maj
Fredag Fre 29 Maj Maj
Söndag Sön 31 Maj Maj
Lördag Lör 13 Juni Jun
Söndag Sön 14 Juni Jun
Torsdag Tor 18 Juni Jun

Svenska cupen damer ställs in

17 april 2020 17:19
Nyheter

SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte fredag 17 april beslutat att ställa in resterande matcher i Svenska Cupen damer, någon cupvinnare kommer därmed inte att koras.


Beslutet stöds av en stor majoritet av de föreningar som berörs.

"Vi har lagt stor vikt vid de synpunkter som har framförts från intresseorganisationerna och de deltagande föreningarna när vi fattat dessa beslut. Det känns naturligtvis mycket tråkigt att inte kora någon cupmästare på damsidan i år, men utifrån de omständigheter som råder är det ändå ett logiskt beslut", säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

SvFF beslöt för några veckor sedan, efter samråd med Elitfotboll Dam (EFD) samt berörda föreningar, att tills vidare skjuta upp matcherna i Svenska Cupen damer, med målbilden att återuppta spelet i anslutning till seriestart. Utifrån det rådande samhällsläget och förtydligade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten är SvFF:s uppfattning att det nu råder stor osäkerhet kring att återuppta och genomföra cupmatcher redan i maj. Frågan har därför processats och yttranden har inhämtats från EFD, deltagande föreningar och Spelarföreningen, vars yttranden har vägt tungt och lett fram till de nu fattade besluten.