• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

BK Häcken till Champions League

9 september 2021 08:29
Champions League

BK Häcken besegrade Vålerenga på nytt och är klara för det historiska gruppspelet i Champions League. För FC Rosengårds del blev det respass i Play-Off efter sammanlagt 3-6 mot tyska Hoffenheim.


Champions Leagues nya format har varit omtalat och nu är det äntligen dags att få se gruppspel i den största av klubblagsturneringarna. Och efter BK Häckens seger mot Vålerenga i Play-Off står det klart att det blir svenskt deltagande i turneringen.

De gulsvarta från Hisingen vann med 3-1 på bortaplan i förra veckan och hade alltså ett fint försprång att gå på i onsdagens retur. När Stina Blackstenius satte 1-0 på Bravida Arena strax innan paus kändes det som att skyttedrottningen spikade ner den berömda sista spiken i norskornas kista. Sju minuter in i den andra gjorde Blackstenius sitt andra för kvällen och trots att Vålerenga överlistade Jennifer Falk vid två tillfällen blev det ny seger för BK Häcken. Johanna Rytting Kaneryd blev lagets sista målskytt och det sammanlagda slutresultatet skrevs till 6-3.

På måndag lottas det historiska första gruppspelet i Champions League och ni kan följa det live på Uefas hemsida.

Ett lag som vi inte kommer se i den lottningen är serieledande FC Rosengård. Efter 0-3 hemma mot Hoffenheim krävdes ett smärre mirakel i Tyskland på onsdagskvällen. Men åtta minuter in i matchen tog tyskorna ledningen. En svängig match slutade till sist 3-3, men skåningarna var aldrig riktigt nära avancemang. Man får ta nya tag, sikta på SM-guldet i OBOS Damallsvenskan och en ny chans till Champions Leagues gruppspel nästa säsong.