Publicerad: 2022-08-19
OBOS Damallsvenskan
Läs en sammanfattning från OBOS Damallsvenskans 17:e omgång.

BK Häcken – KIF Örebro 6-0

BK Häcken var under fredagen tillbaka i OBOS Damallsvenskan med besked. På Bravida Arena besegrades nämligen KIF Örebro med hela 6–0. Hanna Wijk satte tonen på matchen redan i den andra minuten med ett 1–0-mål, och bara fem minuter senare dubblades den ledningen genom Aivi Luik. Därefter dröjde det bara två minuter innan Hanna Wijk åter igen var framme och skickade in 3–0. Allt detta redan innan matchuret nått tio minuter. Och den intensiva, och målrika, starten var ännu inte riktigt klar där. I minut 13 nickade Stine Larsen in kvällens fjärde.

Därefter dröjde det till knappa kvarten in i den andra halvleken innan hemmapubliken skulle få jubla. Då var det Anna Anvegård som satte dit 5–0 i matchen. Några minuter senare höll sig Pauline Hammarlund framme och faställde slutresultatet, 6–0.

Piteå IF – FC Rosengård 2-1

På LF Arena skulle det komma att bli en desto jämnare historia när Piteå IF tog emot serieledande FC Rosengård. Piteå IF inledde det här mötet bäst och hemmalagets Katrina Guillou var den som spräckte målnollan i den elfte minuten. Men FC Rosengård skulle dock komma igen, och det genom Rebecca Knaak efter knappa 32 minuters spel. Därefter stod sig likaresultet en bra bit in i den andra halvleken. Men via en välslagen frispark kunde hemmalaget återta ledningen med 20 minuter kvar att spela. Målskytt blev Josefin Johansson. Det blev också matchens avgörande. Piteå kunde hålla ut och segra.

AIK – Umeå IK 0-0

I en match där båda lagen behövde tre poäng fick båda nöja sig med en.I en jämn match skapade gästerna något fler chanser, men de båda målvakterna höll tätt och matchen slutade mållös.

Hammarby – Djurgården 3-0

Inför 8978 åskådare var hemmalaget det starkare på Tele2 Arena. Vilde Hasund inledde målskyttet redan efter sju minuter. I den andra halvleken spelade Hasund två gånger fram till Madelen Janogy som satte både tvåan och trean och säkrade derbysegern.

Linköping FC – BP 4-0

Linköping är ny serieledare efter dagens storseger. Laget är en poäng före FC Rosengård i toppen, men skåningarna har en match tillgodo.

Mot BP kom samtliga mål i den andra halvleken. Therese Simonsson, Emma Lennartsson, Amalie Vangsgaard och Yuka Momiki stod för målen när laget tog sin femte raka seger i OBOS Damallsvenskan.

Vittsjö GIK – Eskilstuna United 2-0

Eskilstuna United låg tre poäng före Vittsjö i tabellen inför måndagskvällens möte mellan lagen. Efter 90 minuter på Vittsjö IP har Skåne-laget gått om gästerna från Eskilstuna. Efter en mållös första halvlek kunde Clara Markstedt påpassligt ge hemmalaget ledningen i den 64:e minuten. 20 minuter senare dubblade Vittsjö sin ledning då Jutta Rantala med en kontrollerad volleyträff lade in 2–0 vid den främre stolpen.