• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 4 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Lördag Lör 9 September Sep
Söndag Sön 10 September Sep
Fredag Fre 15 September Sep
Lördag Lör 16 September Sep
Söndag Sön 17 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Måndag Mån 2 Oktober Okt
Fredag Fre 6 Oktober Okt
Lördag Lör 7 Oktober Okt
Måndag Mån 9 Oktober Okt
Fredag Fre 13 Oktober Okt
Lördag Lör 14 Oktober Okt
Söndag Sön 15 Oktober Okt

De kan bli Månadens Spelare i augusti

5 september 2022 13:38
OBOS Damallsvenskan

Vi går in i en ny spelmånad och ska samtidigt hylla de bästa från den förra. Fanny Andersson, Vilde Hasund och Rebecca Knaak är nominerade till priset som Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i augusti.


Fanny Andersson, Piteå IF

Piteå har inlett hösten på bästa sätt. Tre raka segrar och 4-1 i målskillnad. Kapten Andersson har varit starkt bidragande till framgången och sett till att laget nu är åtta i tabellen, med känning på lagen framför.

Vilde Hasund, Hammarby

Tre raka segrar, tre raka nollor. Hammarby har hittat formen på riktigt och norskan Vilde Hasund har visat att hon är att räkna med. Mål i tre raka matcher och en viktig spelare i jakten på topplaceringar för Bajen.

Rebecca Knaak, FC Rosengård

Rosengård toppar fortsatt serien när 18 omgångar är spelade. Efter förlusten mot Piteå i omstarten har det blivit två raka segrar mot toppkonkurrenterna BK Häcken och Linköping FC. Två nollor där och Rebecca Knaak, har visat stabilitet. Dessutom bidrog hon med ett mål i segern mot Häcken.

Juryn bestående av representanter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam, Svenska spel samt ligans kaptener har röstat fram de tre spelare som gör upp om priset i augusti.

Vem som vinner avgörs efter supportrarnas omröstning som pågår hos Sportbladet, röstningen avslutas torsdagen den 8 september och vinnaren presenteras under följande vecka på obosdamallsvenskan.se, ligans Sociala medier och i Viaplays ligastudio.