• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

De kan bli Månadens Spelare i augusti

5 september 2022 13:38
OBOS Damallsvenskan

Vi går in i en ny spelmånad och ska samtidigt hylla de bästa från den förra. Fanny Andersson, Vilde Hasund och Rebecca Knaak är nominerade till priset som Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i augusti.


Fanny Andersson, Piteå IF

Piteå har inlett hösten på bästa sätt. Tre raka segrar och 4-1 i målskillnad. Kapten Andersson har varit starkt bidragande till framgången och sett till att laget nu är åtta i tabellen, med känning på lagen framför.

Vilde Hasund, Hammarby

Tre raka segrar, tre raka nollor. Hammarby har hittat formen på riktigt och norskan Vilde Hasund har visat att hon är att räkna med. Mål i tre raka matcher och en viktig spelare i jakten på topplaceringar för Bajen.

Rebecca Knaak, FC Rosengård

Rosengård toppar fortsatt serien när 18 omgångar är spelade. Efter förlusten mot Piteå i omstarten har det blivit två raka segrar mot toppkonkurrenterna BK Häcken och Linköping FC. Två nollor där och Rebecca Knaak, har visat stabilitet. Dessutom bidrog hon med ett mål i segern mot Häcken.

Juryn bestående av representanter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam, Svenska spel samt ligans kaptener har röstat fram de tre spelare som gör upp om priset i augusti.

Vem som vinner avgörs efter supportrarnas omröstning som pågår hos Sportbladet, röstningen avslutas torsdagen den 8 september och vinnaren presenteras under följande vecka på obosdamallsvenskan.se, ligans Sociala medier och i Viaplays ligastudio.