Rosengård vann igen
Publicerad: 2022-05-20
OBOS Damallsvenskan
Efter toppmötet i Eskilstuna är FC Rosengård fortsatt obesegrade. Laget besegrade Eskilstuna United med 3-0 efter mål av Stefanie Sanders och Emma Berglund. Här hittar du en sammanfattning från helgens alla matcher.

Eskilstuna United – FC Rosengård 0-3

Serieledande FC Rosengård tog en stark trepoängare när man på fredagskvällen besegrade Eskilstuna United med 3-0 på Tunavallen. Inför matchen hade Eskilstuna fyra raka segrar och känn på topplagen. Den första halvleken slutade mållös, men i den andra visade skåningarna klassen. Inbytta Stefanie Sanders behövde bara tre minuter på plan innan hon satte ledningsmålet i den 61:a minuten. Kvarten senare utökade Emma Berglund gästernas ledning till 2-0. På tilläggstid kom också trean efter ett självmål från hemmalaget. Rosengård är obesegrade efter tio omgångar och toppar tabellen med sina 24 poäng.

IFK Kalmar – Umeå IK 3-2

På Guldfågeln Arena stod det 2-2 redan efter en halvtimma. Juliette Kemppi satte hemmalagets ledningsmål redan efter fyra minuter, men Henna-Riikka Honkanen kvitterade i den 13:e. Bara minuten senare gjorde Kemppi sitt andra för eftermiddagen och hemmalaget var i ledningen igen. Men när halvtimman närmade sig hittade Lisa Björk rätt och Umeå kvitterade på nytt.

I den andra halvleken fick vi bara se ett mål och det var ett självmål från bortalaget efter en timma. IFK Kalmar höll undan, vann med 3-2 och tog, efter fyra raka förluster, en viktig seger. Laget klättrar upp på elfteplats i tabellen och närmar sig en lagen ovanför.

BP – Linköping FC 1-5

BP tog ledningen tidigt i matchen då Alice Ahlberg slog in en straff i den andra spelminuten. Sedan svarade LFC med fem raka mål. Therese Simonsson satte både 1-1 och 2-1 innan första halvlek var över, och efter pausvilan följde Amalie Vangsgaard upp med två mål fram till 4-1. Yuka Momiki satte sedan spiken i kistan med sitt välplacerade skott fram till 5–1 i den 69:e minuten.

Kristianstads DFF – AIK 5-1

Även KDFF tog en 5-1-seger under söndagen. På Kristianstads Fotbbollsarena var Evelyne Viens framträdande som tvåmålsskytt då hon både inledde och avslutade målskyttet för dagen. KDFF:s 2-0–mål kom på ett självmål, och sedan reducerade gästande AIK, även det efter att en motståndarback styrt bollen i eget mål. 3-1 slog Tabby Tindell in i öppet mål efter en snabb hemmakontring och 4-1 satte Emmi Alanen kyligt med ett lågt skott i straffområdet.

Piteå IF – BK Häcken 1-1

Häcken gick mot en viktig trepoängare i tabelltoppen efter att Mille Gejl Jensen gett laget ledningen borta mot Piteå. Men i slutminuterna av matchen kunde Hlin Eiriksdottir sätta sitt fjärde mål för säsongen då hon slog in 1-1 från straffpunkten.

KIF Örebro – Vittsjö GIK 0-1

Örebro och Vittsjö gick mot delade poäng på Behrn Arena, men i matchens skutskede kunde Katrina Gorry knorra in 1-0 med ett skott från en position strax utanför straffområdet. Det sena segermålet gör att Vittsjö hänger med i toppstriden efter tio spelade omgångar.

Djurgården – Hammarby 1-2

Stockholmsderbyt sparades till sist i den tionde omgången. I ensam majestät spelades mötet mellan Djurgården och Hammarby under måndagskvällen, och det skulle bli Bajen som tog med sig alla tre poäng hem från Stockholms Stadion. Gästerna tog lendingen i den 54:e minuten då Emilia Larsson serverade Vilde Hausnd som sköt bollen över mållinjen via undersidan av ribban. I den 73:e minuten kvitterade Tilde Lindwall med ett välplacerat långskott för Djurgården, men i den 91:a minuten nickade Elsa Karlsson tre poäng till Hammarby efter en välslagen högerhörna.