Svenska spel F19 kan starta från 1 juni
Publicerad: 2021-05-20
Nyheter
Efter det att Folkhälsomyndigheten den 12 maj meddelade att deras föreskrifter kommer att justeras den 1 juni har Förbundsstyrelsen beslutat att tävlingsmatcher inom serienivåerna div. 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17, F19, P16, P17 och P19 kan genomföras från och med den 1 juni.

Den 12 maj meddelade Folkhälsomyndigheten att deras föreskrifter och allmänna råd från den 1 juni kommer att justeras på så sätt att idrottsföreningar tillåts genomföra enstaka matcher och tävlingar utomhus även för vuxna (icke yrkesutövande) idrottare.

Efter Folkhälsomyndighetens meddelande har Förbundsstyrelsen beslutat att tävlingsmatcher inom serienivåerna div. 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17, F19, P16, P17 och P19 kan genomföras från och med den 1 juni.

Förbundsstyrelsen har sedan tidigare beslutat att skjuta fram seriestarterna i nämnda serier till helgen den 5-6 juni, ett beslut som nu alltså kan verkställas.

För att i enlighet med Folkhälsomyndighetens intentioner begränsa antalet matcher som spelas men samtidigt bibehålla möjligheten att genomföra de nämnda tävlingarna i form av dubbelmöten, kommer varje lag som deltar i tävlingarna inte få genomföra fler än 16 seriematcher per lag under perioden juni – augusti. Detta under förutsättning att restriktionerna inte förändras.

Dessutom ska de deltagande lagen förhålla sig till SvFF:s uppdaterade riktlinjer rörande bl.a. resor till och från matcherna. SvFF är medvetna om att det kan förekomma regionala restriktioner som försvårar möjligheten att genomföra tävlingsmatcher inom de berörda tävlingarna fr.o.m. den 1 juni. SvFF:s Tävlingsavdelning genomför just nu en kartläggning av de regionala förutsättningarna.

Lär mer om Svenska spel F19 här på sajten

Thomas Westlund
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER