Kollmats borta hela säsongen
Publicerad: 2020-04-15
Kopparbergs/Göteborg har storsatsat och plockat in flera väletablerade namn inför årets säsong. Men nu har man åkt på ett stort bakslag när lagkaptenen och försvarsgeneralen Beata Kollmats åkt på sin tredje korsbandsskada.

Beata Kollmats har varit en viktig och stabil kugge i det Göteborgslag som i år siktar mot att gå långt i Champions League och framförallt mot SM-guldet.

Men på en träning för några veckor sedan var olyckan framme och Kollmats slet av ett korsband i knäet. Beata Kollmats vill själv inte prata om det när GP kontaktar henne, men lagets läkare, Matilda Lundblad, bekräftar skadan.

– Korsbandet är helt av. Hon kommer vara borta från fotboll i åtminstone åtta månader från operationsdagen. Sedan kan hon träna tufft i övrigt och hon ska finnas med runt laget hela tiden ändå, säger lagläkaren till GP.

Mats Gren, ny huvudtränare för i år är ledsen för Kollmats skull, men tror att hon kommer tillbaka ännu starkare.

– Det är självklart jättetungt för henne. Det är hennes tredje korsbandsskada. Nu ska vi göra allt för att hon ska känna sig delaktig i det vi gör ändå. Hon är jättetaggad på att komma tillbaka så snart som möjligt, säger Gren till GT.

Han hoppas också att någon annan ska kliva in i hennes ställe och prestera på en lika hög nivå.

– Vi har andra bra spelare på den positionen, men att Bea är skadad är givetvis ett jättetapp för oss, säger han.

Beata Kollmats har gjort en bra bit över 100 matcher i Göteborgströjan under sina nio år i klubben.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER