Fullspäckad söndag avslutad
Publicerad: 2022-10-02
Det spelades full omgång i OBOS Damallsvenskan på söndagen. Bland annat vann Djurgården i Stockholm, FC Rosengård drog ifrån i toppen och Häcken körde över Linköping.

BP – IFK Kalmar 2-3

Kalmar rivstartade och hade 2-0 i ryggen efter en halvtimmes spel. Trean kom med drygt 20 minuter kvar och trots två BP-reduceringar kunde smålänningarna hålla undan. Tre superviktiga poäng för IFK Kalmar som gör ett ryck i botten och nu har fem poäng ner till närmast lagande BP på kvalplatsen.

Vittsjö GIK – Umeå IK 5-0

Vittsjö hade en fin eftermiddag hemma i Hässleholm och körde över gästande Umeå. 3-0 i paus blev 5-0 vid slutsignal. Tre fina poäng till Vittsjö, men fortsatt nattsvart för Umeå. Laget är kvar på nedflyttningsplats och har inte vunnit i OBOS Damallsvenskan sedan den 1 maj.

Djurgården – AIK 4-2

Djurgården tog en efterlängtad seger när AIK besegrades och den första trean efter sommaruppehållet säkrades. Kontraktet är säkrat och laget kan spela avslappnat resten av säsongen. För AIK:s del väntar enbart finaler framöver. Tabelljumbon har sex poäng upp till säker mark och det är tolv kvar att spela om.

Eskilstuna United – Kristianstads DFF 1-1

Evelyne VIens gjorde ett nytt mål för KDFF när hon gav gästerna ledningen i den första halvleken. Men det blev bara en poäng för guldjagande Kristianstad efter att hemmalagets Paulina Nyström kvitterat efter en timmas spel.

Linköping FC – BK Häcken 1-5

Häcken fick islossning och tog tre viktiga poäng i jakten på en topp tre-placering när tabelltvåan LFC besegrades på bortaplan. Pauline Hammarlund gjorde två nya mål och är uppe på åtta efter sin långa skadefrånvaro.

Piteå IF – Hammarby 1-1

Sexan mot femman och två lag som slåss om just de placeringarna. Bajen tog ledningen efter drygt 20 minuter, men hemalaget kvitterade snabbt. Vars en poäng och lagen behåller sina placeringar i tabellen.

KIF Örebro – FC Rosengård 2-4

FC Rosengård fortsätter trycka gasen i botten. Seger i Örebro samtidigt som toppkonkurrenterna tappar poäng gör att marginalen ner till tabelltvåan KDFF nu är fem poäng, med tolv poäng kvar att spela om. Noterbart från matchen i Örebro är att Olivia Schough gjorde två mål för skåningarna. Båda från straffpunkten.