• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj

Bottenstriden ska avgöras

14 november 2020 15:00

På söndag spelas den sista omgången av OBOS Damallsvenskan. Guldet är utdelat och nu återstår att se vem som klarar sig kvar till nästa säsong.


Umeå, Djurgården, Piteå och Eskilstuna United riskerar alla att hamna under nedflyttningsstrecket tillsammans med IK Uppsala. Så här ser spelschemat ut för helgen. Alla matcher spelas på söndag klockan 15.00.

Kopparbergs/Göteborg FC – Vittsjö GIK

Det första SM-guldet är säkrat och Göteborg har firat i en vecka. När serien avslutas ställs man mot Vittsjö som kommer sluta på femteplats i tabellen. Hemmalagets Pauline Hammarlund är trea i skytteligan, men har fyra mål upp till Anna Anvegård längst upp. Blir fokus att försöka hjälpa Hammarlund att komma ikapp?

Eskilstuna United – Umeå IK

Spännande, spännande, spännande. Eskilstuna har absolut bäst utgångsläge av lagen som fortfarande teoretiskt kan hamna under nedflyttningsstrecket. Tre poäng till godo på Umeå och 17 måls bättre målskillnad. Det innebär att gästerna måste vinna med nio mål för att United ska kunna hamna under strecket. För Umeå krävs seger. Just nu ligger man på nedflyttningsplats, en poäng bakom Djurgården och två bakom Piteå. Men som ni redan räknat ut, enbart seger räcker inte. Andra resultat måste gå Umeås väg för att det inte bara ska bli ett år den här damallsvenska sejouren.

FC Rosengård – Växjö DFF

FC Rosengård är tvåa i tabellen och klara för spel i Europa tillsammans med Göteborg och Kristianstad. En poäng räcker för att säkra andraplatsen och det är den kampen man får rikta in sig på. Anna Anvegård är på väg mot sin andra raka skytteligaseger och vill säkert göra något mål till för att säkra den titeln. Växjö har säkrat sitt kontrakt och ligger mitt i tabellen, men det är klart att en skalp i Malmö vore fin att avsluta säsongen med.

Djurgården – IK Uppsala

IK Uppsala har 13 raka matcher utan poäng och jumboplatsen är cementerad sedan länge. Nu kan man ändå påverka tabellen rejält när man ställs mot Djurgården. Djurgården ligger en poäng ovanför nedflyttningsstrecket och säkrar kontraktet vid seger. Förlust innebär att man kan hamna under strecket, något man absolut inte vill när både AIK och Hammarby säkrat avancemang till nästa års OBOS Damallsvenskan.

KIF Örebro – Piteå IK

Piteå är det fjärde laget som ligger risigt till i tabellen. Två poäng till godo på Umeå och en på Djurgården gör dock att läget ser okej ut för mästarna från 2018, poäng borta mot KIF Örebro räcker för nytt kontrakt. De röda från Örebro är sexa och kan inte hamna högre. Har man motivationen i den här matchen?

*Kristianstads DFF – Linköping FC

Trean mot fyran i tabellen. Poängskillnaden är dock så stor att KDFF redan säkrat europaspel till nästa år. Hemmalaget har haft fin form på slutet och vill gärna ta sig förbi FC Rosengård på andraplatsen. Då krävs seger samtidigt som Rosengård tappar poäng hemma mot Växjö.

Alla matcher sänds på Sportbladet och dessutom kan ni se mötet mellan Djurgården och IK Uppsala på SVT.

FOTO: Bildbyrån