Publicerad: 2022-04-01
OBOS Damallsvenskan
Det blev säsongens första trepoängare för både BK Häcken och IFK Kalmar på fredagskvällen.

BK Häcken – Hammarby 4–1

Hemmalaget var revanschsuget efter snökaoset i Umeå förra helgen och gick ut hårt från start. Efter drygt tio minuter fick man en straffspark som danska Stine Larsen säkert förvaltade. Och strax innan klockan slog 40 minuter var det dags igen. Bollen studsade på en Hammarbyhand i eget straffområde. Ny straff och nytt mål från Stine Larsen. Danskan prickade i princip samma maska med båda sina straffar.

Häcken fortsatte dominera efter paus och ett självmål ledde till 3–0 innan Mille Gejl Jensen satte fyran efter en dryg timma. Hammarby reducerade med säsongens första mål i slutminuterna, men åkte på sn andra raka tremålsförlust.

IFK Kalmar – AIK 3–1

AIK kom ifrån en 2–0-seger mot KIF Örebro och IFK Kalmar hade åkt på storförlust mot Kristianstads DFF. Men i nykomlingen Kalmars hemmapremiär visade man prov på fint spel och Allison Pantuso satte 1–0 efter 20 minuter. Finländskan Juliette Kemppi följde upp med tvåan efter en halvtimma. Honoka Hayashi hittade nätet för andra gången den här säsongen när AIK-mittfältaren reducerade med tio minuter kvar. Men Kemppi var inte nöjd med bara ett utan satte sitt andra mål två minuter senare och fastställde slutresultatet till 3–1.