• Ligasponsorer

Lördag Lör 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Idag 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul

Linköpings FC gör klart med Karlsson Törnborg

12 mars 2020 11:00

Ronja Karlsson Törnborg har skrivit på ett ettårigt kontrakt med Linköpings FC. Den 17-åriga anfallstalangen kommer dock fortsatt kunna spela matcher med sin gamla klubb IFK Norrköping FK.


Karlsson Törnborg spelade i 19 av IFK Norrköping FK:s matcher i division 1 under fjolårssäsongen. Nu får hon chansen att visa upp sig på en ännu högre nivå.

Hon har varit med och tränat med Linköping under vintern och tack vare samarbetet mellan hennes nya och gamla klubb kommer hon fortsatt kunna spela matcher för båda lagen under nästa säsong (Tre andra spelare i Linköpings FC, Johanna Alm, Wilma Thörnkvist och Alva Selerud har samma möjlighet).

Anfallaren Karlsson Törnborg har redan medverkat i träningsmatcher för Linköping och lagets tränare och sportchef, Olof Unogård, är nöjd med vad han fått se.

– Ronja har gjort väldigt bra ifrån sig under de här första månaderna på säsongen. Nu får hon chansen att visa vad hon går för i damallsvenskan vilket känns helt rätt, och ligger helt i linje med hur vi vill uppmuntra unga talanger att växa som fotbollsspelare, säger han till klubbens hemsida.

Karlsson Törnborg är också glad att få chansen att spela på en högre nivå, men är medveten om att spelet kommer skilja sig mycket från det hon är van vid.

– Det är ett väldigt stort steg att ta. Men man måste vid någon punkt i livet ta steget och utmana sig själv. Det är något stort för mig och det kommer även utveckla mig mer som spelare. I helhet känns det som en bra utmaning att ta och kämpa för, säger hon till IFK Norrköpings hemsida.

FOTO: Mia Eriksson, linkopingfc.com