Kristianstads DFF hemmavann
Publicerad: 2022-08-12
OBOS Damallsvenskan
Kristianstads DFF besegrade Vittsjö GIK på hemmaplan under fredagskvällen. Slutresultatet skrevs till 1–0.

Kristianstads DFF – Vittsjö GIK 1-0

Kristianstads DFF säkrade under fredagen en ny seger i OBOS Damallsvenskan när Vittsjö GIK var på besök. Efter en mållös första halvlek kunde Evelyne Viens spräcka målnollan i den 54:e minuten. Hemmalaget hade dessutom ett gyllene läge att dubbla den ledningen, men man lyckades inte förvalta den straffspark man tilldömts med 20 minuter kvar att spela. 1–0-ledningen höll man dock hela vägen över mållinjen och förlängde därmed segersviten.

Umeå IK – Kalmar FF 1-1

Två lag i poängbehov i botten av tabellen drabbade samman då Umeå IK tog emot långväga gästerna IFK Kalmar i återstartomgången. Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen då Vilma Koivisto sköt ett lågt skott ur snäv vinkel som styrdes i mål. Det mål et kom efter en hörnspark, och från samma hörnflagga skulle även gästernas kvitteringsmål komma, då Alyssa Mae Walker mötte en hörna med skallen. Henna Honkanen fick sedan ett gyllene läge att ge hemmalaget en trepoängare efter att ha snott bollen från IFK-målvakten Aubrey Corder i den 89:e minuten, men på något sätt lyckades Corder komma tillbaka och rädda Honkanens avslut mot gapande mål till hörna.

Eskilstuna United – Hammarby 0-1

Eskilstuna vann borta mot Hammarby i premiäromgången, men när OBOS Damallsvenskan återvände efter sommaruppehållet var det Bajen som skulle ta revansch mot United. Vilde Hasund gjorde nämligen matchens enda mål på Tunavallen då hon skruvade in en frispark i nät via högerstolpen i den 27:e minuten. Hammarbys seger innebär att man närmar sig Eskilstuna och toppstriden i tabellen.

Piteå IF – AIK 1-0

Det röjde till den 91:a minuten innan matchens första mål föll när Piteå tog emot AIK, och det var hemmalaget som gjorde det. Hanna Andersson fick ett öppet läge i straffområdet efter en snabb omställning av hemmalaget, och lyckades pricka in 1-0 högt till vänster.

KIF Örebro – BP 4-0

KIF Örebro tog säsongens femte seger på hemmaplan när BP besegrades med klara 4-0. Elli Pikkujämsä blev matchens första målskytt då hennes långboll från egen planhalva studsade hela vägen in i mål i den 26:e minuten. Elizabeth Pechersky utökade till 2-0 med ett tungt vänsterskott knappt tio minuter senare, och bara tre minuter efter det placerade Heidi Kollanen in 3-0 med ett lågt avslut. Kollanen blev sedan tvåmålsskytt då hon vann bollen av en försvarare och sedan lade in 4-0 i slutminuterna.

Djurgården – Linköping FC 1-2

Amalie Vangsgaards succésäsong fortsätter. Borta mot Djurgården tryckte hon in 1-0 för Linköping med ett hårt direktskott i den 19:e minuten, hennes 13:e mål för säsongen. Strax innan halvtid fick LFC med sig ett 2-0–mål då Stina Lennartssons skott från straffområdeskanten styrde på en hemmaförsvarrare och gick in i nät i bortre hörnet. Djurgården lyckades reducera i den andra halvleken då Tilde Lindwall dunkade upp ett 2-1–mål i det närmsta krysset, men kom inte närmare än så idag.