Jusu Bah stor finalhjälte för Umeå
Publicerad: 2021-11-07
Svenska Spel F19
Monica Jusu Bah gjorde båda målen när Umeå IK besegrade BP med 2–1 i finalen av Svenska Spel F19.

Umeå IK har landets bästa F19-lag. Det står klart efter att laget besegrat BP i dagens final på Hammarby IP i Stockholm. Monica Jusu Bah gjorde matchens första mål i den 13:e minuten. BP skapade flera fina chanser, men Villemo Sahlén i UIK-målet höll tätt fram till paus.

I den andra halvleken satte BP ännu högre press på Umeå, men effektiviteten var inte densamma hos de rödsvarta som i fredagens semifinal. Monica Jusu Bah kunde istället, i den 59:e minuten, skjuta 2–0 från distans och ge UIK ett ordentligt försprång inför den avslutande halvtimmen. Med tio inuter kvar reducerade BP genom Saga Swedman, men närmre än så kom man inte och Umeå IK fick fira guldet inför sina tillresta supportrar.