FC Rosengård utslagna ur Champions League
Publicerad: 2021-04-01
Champions League
Trots en pigg start blev det en ny förlust för FC Rosengård när Bayern München gästade Malmö IP.

Efter 0-3 i bortamötet var det full fart framåt som gällde för FC Rosengård i Champions League-returen mot Bayern München. Malmöiterna började också bra i den andra kvartsfinalen, satte hög press och hade fint passningsspel. Men det var ändå gästerna som tog ledningen halvvägs in i den första halvleken. Några kvicka passningskombinationer gav massor av yta på vänsterkanten för mittbacken Carolin Simon som tagit en offensiv rusch. Ett fint inlägg nådde pannan på Lea Schüller som stod helt ensam framför mål och skallade bollen i nät via ribban.

Efter det målet krävdes fem hemmamål för avancemang och om det var tufft från början var det nu nästan omöjligt. Resultatet stod sig till halvtid och det var ett offensivt påhejat Rosengård som kom ut till den andra 45-minutaren. Tränare Jonas Eidevall manade på från sidlinjen, men hemmalaget hade stora problem att skapa klara chanser. Till slut kom en jättechans för Caroline Seger att kvittera, men hon valde att söka passning istället för att avsluta själv. 1-0 till gästerna stod sig tiden ut och det blir tyskarna som ställs mot Chelsea i semifinalen av Champions League.

För FC Rosengård är det bara att ladda om för helgens Svenska Cup-semifinal mot BK Häcken innan de sista förberedelserna inför premiären av OBOS Damallsvenskan ska klaras av.