• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 4 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Lördag Lör 9 September Sep
Söndag Sön 10 September Sep
Fredag Fre 15 September Sep
Lördag Lör 16 September Sep
Söndag Sön 17 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Måndag Mån 2 Oktober Okt
Fredag Fre 6 Oktober Okt
Lördag Lör 7 Oktober Okt
Måndag Mån 9 Oktober Okt
Fredag Fre 13 Oktober Okt
Lördag Lör 14 Oktober Okt
Söndag Sön 15 Oktober Okt

Matchbladet – Inför omgång 8

11 maj 2023 11:07
OBOS Damallsvenskan

FC Rosengård mot BK Häcken på fredag. Östgötaderby och Piteå IF – Hammarby på söndag och nytt Skånederby på måndag. Välkommen till omgång 8!


Fredag 18.00 FC Rosengård – BK Häcken

Joel Kjettlesberg har fått en flygande start som huvudtränare i FC Rosengård med fyra raka segrar, senast borta mot IFK Norrköping. Laget med allra bäst form i OBOS Damallsvenskan just nu är dock fredagens motståndare BK Häcken, som vunnit sex raka efter förlusten i premiäromgången. I den tidiga seriefinalen mot Hammarby höll laget sin sjätte raka nolla medan Rosa Kafaji nickade in matchens enda mål.

– Hon går från klarhet till klarhet och när hon väl hittar rätt kommer on att vara ostoppbar. Hon har så mycket som gör att hon sticker ut mot alla andra, säger Häcken-tränaren Robert Vilahamn om Kafaji till GT.

Söndag 13.00 BP – KIF Örebro

BP jagar första segern för säsongen på söndag när man tar emot KIF Örebro på Grimsta IP. Gästerna är dock fullpumpade med självförtroende efter att ha britit en negativ svit genom att bortabesegra IFK Kalmar med 6-0. Heidi Kollanen blev fyramålsskytt på Guldfågeln Arena.

– Vi tar med oss självförtroendet att vi kan göra mål. När vi gör rätt saker så funkar det. Vi har kämpat hårt för det här och nu fick vi äntligen vinna, säger Kollanen till Nerikes Allehanda.

Söndag 15.00 IK Uppsala – IFK Kalmar

IK Uppsala står för tillfället utan huvudtränare efter att Jonas Valfridsson sade upp sig efter 1-1–matchen mot Djurgården. Sedan dess har IKU förlorat borta mot Vittsjö GIK med 1-0. Nu väntar hemmamatch mot IFK Kalmar – som även de står utan huvudtränare. Jonas Wedenborg sade upp sig efter 6-0–förusten mot KIF Örebro i den senaste omgången.

– Det är tråkigt att det skulle bli så här, det var inte så här jag hade föreställt mig det i december när jag skrev på eller i januari när jag började jobba. Jag kan inte se att jag, varken på kort eller lång sikt, kan vända den här negativa trenden med de förutsättningar som finns tillgängliga, säger han till Barometern.

Söndag 15.00 Linköping FC – IFK Norrköping

Ett historiskt Östgötaderby stundar då Linköping FC tar emot nykomlingen IFK Norrköping på Bilbörsen Arena. LFC kommer från en 4-2–seger borta mot Växjö DFF medan Peking har tre raka förluster efter att ha inlett säsongen starkt.

– Det ska bli jättekul. Det här är något som alla i IFK och alla supportrar sett fram emot. Det känns väldigt bra att derbyveckan är här. Det blir en historisk match. Temperaturen stiger ju närmare vi kommer, säger Norrköpings My Cato till Corren.

– Ja, äntligen. Man har tänkt på den här matchen ganska länge nu. Jag vet från Norge att derbyn betyder mer än vanliga matcher. Då var det Lyn mot Vålerengen och alltid mycket publik, men det kommer säkert ännu mer på söndag, säger LFC:s Cathinka Tandberg till samma tidning.

Söndag 15.00 Piteå IF – Hammarby

Hammarby toppar fortsatt serien, men efter förra omgången är trean Piteå IF det enda laget som fortfarande är obesegrat. Det vankas alltså ett tufft toppmöte när lagen ställs mot varandra på söndag. Bajen åkte på första förlusten borta mot Häcken senast medan Piteå bortabesegrade Djurgården.

– Vi gjorde verkligen en bra match försvarsmässigt idag, alla elva spelare bidrog till att försvaret. Nu ska det bli skoj att möta Hammarby, sa PIF-målskytten Anam Imo till Piteå-Tidningen efter senaste matchen.

Måndag 19.00 Vittsjö GIK – Kristianstads DFF

Skånederbyna avlöser varandra i säsongsinledningen. Både Vittsjö GIK och Kristianstads DFF har förlorat borta mot FC Rosengård hittills, men nu ställs de mot varandra på Vittsjö IP på måndag. Förra året vann KDFF båda mötena, utan att släppa in något mål, och nu kommer gästerna till matchen med råg i ryggen efter en stark insats hemma mot BP.

– Det är skönt med en sån här vinst efter en jobbig helg. Vi vill ju mot toppen och då måste man vinna matcher som den mot Rosengård. Men nu har vi studsat tillbaka och det känns jäkligt skönt, säger KDFF:s Sheila van den Bulk till Norra Skåne.

Måndag 19.00 Djurgården – Växjö DFF

Djurgården föll hemma mot Piteå IF i den senaste omgången, och nu vänta rny hemmamatch mot Växjö DFF. Även Växjö förlorade i den förra omgången då Linköping FC fick med sig en 4-2–seger från Visma Arena. VDFF var ändå nöjda med insatsen och hoppas få tillbaka flera skadade spelare till bortamatchen på Stockholms Stadion.

– Vi hoppas få tillbaka tre kanske fyra spelare till Djurgården och nu har vi en vecka på oss att samla ihop trupperna. Det är bara att hålla tummarna att vi har nån mer med. Annars får vi åtminstone en vecka på oss att återhämta oss och förbereda oss. Nu har det varit väldigt tätt matchande, säger Växjö-tränaren Olof Unogård till Smålandsposten.