• Ligasponsorer

Söndag Sön 13 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

OBOS Damallsvenskan TV byter skepnad

15 juli 2019 10:00
Nyheter

OBOS Damallsvenskans längre sommaruppehåll förgylldes av sprakande VM-underhållning, där hela 32 spelare från vår kära liga fanns representerade nere i Frankrike.


Vi har "kannat på" från läktarhåll, skrikit strupen torr vid varje mål från TV-soffan, sörjt under förlängningen av den snöpliga semifinalförlusten, och stoltserat bakom våra bronshjältar efter bragden mot England.

Inte minst har vi fått ta del av en storstilad utveckling för damfotbollen som länge jobbats för bakom kulisserna. Medialt såg vi en enorm intresseökning. Tittarsiffrorna slog nya rekord. Alltfler ungdomar springer nu omkring som Seger, Fischer och Blackstenius på gräsplättar landet runt och det slutar inte med fotbolls-VM 2019. Tvärtom.

Under uppehållet har vi lagt ner energi och resurser på att forma och förbättra vår tjänst. Den nya satsningen - obosdamallsvenskan.se - innefattar en helrenovering av vår hemsida där vi integrerar Play-kanalens rörliga material med löpande redaktionellt innehåll och nyheter. Det gör att fans och kommersiella partners erbjuds mervärde då ligan exponeras bredare än tidigare, det blir enklare att följa flödet och våra klubbar tillåts jobba mer i symbios.

Bytet görs tillsammans med vår partner Sportality - som bl.a. jobbar med Svenska Hockeyligan (SHL) och Elitserien i Speedway (ESS). Bakom den nya videospelaren står svenskbaserade StayLive. Från deras app kan man få pushnotiser för att enkelt följa sitt favoritlag.

Denna förändring innebär att du som nuvarande eller tidigare kund behöver tänka på ett par saker innan nästa match:

Vad måste jag göra?

Vad behöver jag göra för att fortsätta följa matcherna? Ni som haft aktiva medlemskap har automatiskt sagts upp. För att kunna se kommande matcher via den nya satsningen måste man:

  1. Registrera sig igen via en dator.

  2. Med en ny Play-satsning behöver man också ladda ner en ny app. Sök på: OBOS Damallsvenskan för att få upp denne för Iphone och Android. Den nya har vit bakgrund, istället för den tidigare blå.

Hur går registreringen till? Såhär når du Play-tjänsten steg-för-steg.

  1. Klicka på den vita rutan med blå och grå text ”Välj Betalningsmetod”
  2. Fyll i dina personliga uppgifter - d.v.s. för- och efternamn, epost och lösenord.
  3. Klicka i den lilla rutan att du accepterar villkoren. Det står ”I have agreed to the Staylive Terms & conditions and Privacy Policy”
  4. Klicka sedan på ”Jag vill skapa ett nytt konto” - en blå knapp längst ner.
  5. Ett mejl skickas till dig för att bekräfta eposten. Så snart du gjort detta kan du återgå till sidan och klicka ”Logga in”
  6. Då kommer du till betalningsdelen och kan lägga till dina kortuppgifter.
  7. Slutligen klickar du på ”Unlock for 129 SEK/Month” och du är redo att titta på matcherna!

Vad kostar det?

I vanlig ordning kan man följa samtliga matcher via dator, mobil eller surfplatta. Ett månadsabonnemang kostar 129 kr, och individuella matchpass kostar 85 kr. Abonnemanget gäller löpande till dess att det sägs upp, men har ingen uppsägningstid.

Varför detta byte?

Låter det knepigt? Vi försäkrar er om att en nyregistrering är mödan värd. Men denna lösning har vi inte bara en stabilare tjänst med fler givande funktioner för er tittare och klubbarna själva tillhanda; vi har även jobbat fram robusta backupsystem som vi testat och litar på.

Hur tar jag kontakt?

Vill du veta mer om den nya plattformen finns vi alltid behjälpliga på [email protected] För all teknisk support, hjälp med inlogg, betalning eller sändningarna - hör av er direkt till [email protected]

Fler uppdateringar kommer i sociala medier under namnet @obosdamallsvenskan. Följ oss där!

Vi är med hela vägen. Är du med oss den 20 juli?

Soliga bronshälsningar, Elitfotboll Dam