• Ligasponsorer

Lördag Lör 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Idag 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul

Derbytätt i ny försäsongsturnering

24 mars 2020 16:16

OBOS Damallsvenskan, Elitettan och Svenska Cupen har skjutits på framtiden och spelarna får fokusera på mer träning och försäsong. Nu har sex klubbar i Stockholmsområdet kommit överens om att dra igång en försäsongsturnering för att få tävlingsnerv.


Det är Djurgården, Uppsala Fotboll och Eskilstuna United från OBOS Damallsvenskan och AIK, Hammarby och BP från Elitettan som ska matcha mot varandra med start helgen den 18-19 april.

– Förhoppningsvis kommer det svåra läget vårt land befinner oss i nu att ljusna framöver med en tillvaro där Damallsvenskan startar igen till sommaren. Tills dess behöver vi förbereda oss med matcher och därför har vi tillsammans med ett antal klubbar tagit det här initiativet. En serie med bra motstånd som samtidigt är regional, vilket gör att vi slipper långa avstånd när det gäller resor. Samtliga matcher i serien spelas givetvis utan publik för att inte ta några onödiga risker. Förutom de fem matcherna kan det eventuellt tillkomma en match mot Örebro SK i början av maj och sammantaget ger det här oss en möjlighet att spela ihop oss ordentligt och komma väl förberedda till seriestarten, säger Jean Balawo, sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Speltiderna är inte helt satta för matcherna ännu, men Marcus Björling, press- och kommunikationsansvarig hos Djurgården bekräftar att lagen kommer spela en match per helg från och med den 18-19 april och fem helger framåt.

Viktigt att påpeka är att lagen kommer följa alla riktlinjer kring fotbollsmatcher som gäller i nuläget och att matcherna kommer att spelas utan publik.

Mer information kring spelschema för respektive lag kommer så småningom.

FOTO: Bildbyrån