• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Seger störst i Europa

15 juni 2021 20:43

Kvällens mållösa möte mellan Sverige och Australien går till historieböckerna som matchen där Caroline Seger gjorde sin 215:e landskamp för Sverige. Nytt svenskt rekord och nytt europarekord.


I och med dagens möte med Australien gjorde FC Rosengårds Caroline Seger sin 215:e landskamp och passerade därmed Therese Sjögrans svenska rekord. Dessutom lämnar hon tyska Birgit Prinz bakom sig och tar över rekordet över flest landskamper i europa, på både dam- och herrsidan.

Innan dagens match hyllades Seger med en ceremoni och mottog blommor av landslagschefen Marika Domanski Lyfors och den tidigare rekordhållaren Therese Sjögran.

Seger landslagsdebuterade 2005 och har varit en fast del av det svenska landslaget i över 15 år. På meritlistan finns både OS-silver och dubbla VM-brons. Hon har deltagit i sju stora mästerskap och har dessutom vunnit diamantbollen vid två tillfällen.

Det svenska laget har siktet inställt på OS senare i sommar och hoppas få kröna Segers makalösa landslagskarriär med ett OS-guld.