Eskilstuna United till final i Svenska Cupen
Publicerad: 2021-04-03
Svenska Cupen
En stark andra halvlek och 4-2 mot Umeå IK skickar Eskilstuna United till finalen av Svenska Cupen.

Gästande Eskilstuna inledde bäst i Umeå och tog ledningen efter 25 minuter när Loreta Kullashi hittade nätet efter en fin passning från Felicia Rogic. Tio minuter kvitterade hemmalaget när Rosa Herreros nådde högst på en hörna och styrde in 1-1 med pannan.

Resultatet stod sig till paus, men tidigt i den andra halvleken ryckte Eskilstuna United ifrån. Först sprang Kaisa Collin snabbt på högerkanten och slog ett inspel som fick en perfekt båge över Agnes Granberg i Umeåmålet. Lite turligt, men likafullt ett ledningsmål för gästerna.

Sex minuter senare, i den 58:e minuten ökades ledningen på ytterligare när Felicia Rogic satte 3-1 från straffpunkten. Granberg var oerhört nära att rädda, men lyckades inte hålla emot Rogic hårda straffspark.

Hemmalagets Alexandra Sandström reducerade precis innan klockan slog 90 minuter efter fint förarbete av Olivia Holm. Men närmre än så kom inte Umeå IK. Istället kunde inhopparen Fanny Andersson fastställa slutresultatet till 4-2 och skicka Eskilstuna till Svenska Cup-finalen.

Vilka Eskilstuna United ställs emot i finalen avgörs i morgon. BK Häcken tar emot FC Rosengård i den andra semifinalen.