Vittsjö avgjorde sent mot Djurgården

20 april 2022 21:36

Det blev idel hemmasegrar i onsdagens fem matcher i OBOS Damallsvenskan.

Vittsjö GIK – Djurgården 1-0

Matchen mellan Vittsjö och Djurgården såg länge ut att bli onsdagens enda oavgjorda historia i OBOS Damallsvenskan. Men i den 83:e minuten skarvades en högerhörna fram till Nellie persson, som i fritt läge kunde slå in 1-0 till hemmalaget vid den bortre stolpen.

FC Rosengård – AIK 2-1

Mia Persson slog till med ett hattrick borta mot Djurgården i den senaste omgången, och nu var det dags för ett nytt klassmål för den rutinerade mittfältaren. Efter fint passningsspel i hemmalaget placerade Persson in 2-0-målet i högra krysset. Innan dess hade Stefanie Sanders gett hemmalaget ledningen, och i slutminuterna skulle Kaisa Collin fastställa slutresultatet med sin reducering till 2-1.

Linköping FC – Hammarby 3-1

Linköping rivstartade hemma mot Hammarby och ledde med 2-0 efter tio minuters spel. Målen var snarlika: båda gångerna var det Emma Selemo som spelade fram Amalie Vangsgaard som gjorde både ettan och tvåan för hemmalaget. Vangsgaard skulle sedan bli hattrickskytt i den andra halvleken då hon säkert satte 3–0 i friläge. Bajen reducerade efter en frispark kort därefter men LFC kunde kamma hem tre poäng.

KIF Örebro – Umeå IK 2-0

Elli Pikkujämsä fortsatte sin fina start på säsongen med två nya mål när KIF Örebro hemmabesegrade Umeå IK. Det första målet satte hon med vänstern från nära håll efter en hörna, och det andra nickade hon in vid främre stolpen, återigen i samband med en hörna.

Piteå IF – IFK Kalmar 1-0

Hemmalaget Piteå tog säsongens andra seger då man under onsdagskvällen avgjorde sent mot IFK Kalmar. Det krävdes en straff för PIF, men efter att Hlin Eriksdottir visat kyla från straffpunkten i den 77:e minuten kunde man hålla ut och räkna in tre nya poäng.