Måndag Mån 22 April Apr

Växjö klara för final

4 november 2022 18:14
Svenska Spel F19

Den första semifinalen i Svenska Spel F19 är avklarad. Växjö DFF slog BP efter straffar och smålänningarna spelar final på söndag.

BP inledde bäst i semifinalspelet på Hammarby IP och redan efter sex minuter tog man ledningen. Efter ett fint inspel från högerkanten stötte Smilla Lönn in de rödsvartas ledningsmål. BP fortsatte dominera den första halvleken, men när sju minuter återstod ryckte sig Matilda Nivard fri för VÄxjö. Nivard, lagets bästa målskytt i seriespelet, lyfte elegant in kvitteringen över en utrusande Nadine Allard i BP-målet.

I den andra halvleken fortsatte BP dominera spelet, men hade svårt att skapa farligheter framför mål. Ett tidigt stolpskott hade dock kunnat ge 2-1, men bollen gick Växjös väg. I slutminuterna fick man ett friläge, men den här gången stod Tilda Torstensson i Växjömålet i vägen.

1-1 efter 90 minuter innebar straffar och där var Växjö det starkaste laget. Tilda Torstensson räddade två av straffarna och blev stor hjälte för smålänningarna.

Växjö är därmed första lag klart för final på söndag. Där väntar antingen Umeå IK eller FC Rosengård.