FC Rosengård säkrade årets första trepoängare
Publicerad: 2023-04-21
OBOS Damallsvenskan
Under fredagskvällen inledde FC Rosengård den fjärde omgången i OBOS Damallsvenskan med att hemmaslå Vittsjö GIK med hela 4–0.

FC Rosengård – Vittsjö GIK 4-0

Efter en resultatmässigt tung inledning kunde regerande mästaren FC Rosengård under fredagskvällen säkra en efterlängtad trepoängare. Laget hemmaslog Vittsjö GIK med hela 4–0 och målskyttet inleddes redan efter 38 sekunder. Då nickade nämligen Karin Lundin in ledningsmålet. Sedan rullade det på för hemmalaget. Fiona Brown satte dit tvåan innan Olivia Schough kunde spika halvtidsresultatet till 3–0 just innan pausvisslan. I den andra halvleken stod det resultatet sig länge och väl innan Gina Chmielinski fastställde slutresultatet till 4–0 under matchens slutskede.

IFK Norrköping – Djurgården 3-2

Det blev en flygande start för IFK Norrköping i söndagens tidiga möte med Djurgården. Redan efter knappt åtta minuters spel ledde hemmalaget med 2–0 efter dubbla mål av Wilma Leidhammar. Tilde Lindwall kunde för Djurgårdens räkning få in en reducering efter dryga kvarten, och 2–1 stod sig till paus. I den andra halvleken utökade My Cato för hemmalaget – och även om Djurgården genom Tove Almqvist kunde reducera ytterligare en gång kom man inte närmare än så. IFK Norrköping segrade.

BK Häcken – IFK Kalmar 3-0

Efter en mållös första halvlek kunde till slut BK Häcken vinna komfortabelt i söndagens hemmamöte med IFK Kalmar. Josefine Rybrink inledde målskyttet för laget från Hisingen och innan slutsignalen ljöd hann även Alexandra Hellekant och Felicia Schröder skriva in sig i målprotokollet.

BP – Piteå IF 1-4

Mot slutet av den första halvleken kunde gästande Piteå IF ta sig upp i en tvåmålsledning borta mot BP. Det efter mål av Anam Imo och Tuva Skoog. Den andra halvleken hann knappt börja innan Tuva Skoog åter igen skrivit in sig i målprotokollet och Piteå ledde med tre mål. Hemmalaget kunde reducera via Frida Thörnqvist, men Anam Imo fick det allra sista ordet från elva meter när hon fastställde slutresultatet till 1–4.

Kristianstads DFF – IK Uppsala 4-0

På Kristianstads Fotbollsarena kunde hemmalaget under söndagen vinna stort när IK Uppsala var på besök. Therese Ivarsson bröt målnollan efter 14 minuters spel och i den första halvlekens slutskede dubblade Evelyne Viens den ledningen. I den andra halvleken drog laget ifrån ytterligare med två nya mål. Då från Hlin Eiriksdottir två gånger om.

Växjö DFF – KIF Örebro 1-0

I Växjö blev det en desto mer tillknäppt historia när Växjö DFF ställdes mot KIF Örebro. Matchen stod länge och vägde med ett 0–0-resultat – men med lite mer än 20 minuter kvar att spela kunde Juliette Mikaela Kemppi sätta dit det som blev matchens enda mål.

Linköping FC – Hammarby 1-3

Omgångens allra sista match ägde rum på måndagskvällen då Linköping FC tog emot Hammarby. Ett möte som hemmalaget skulle komma att öppna målskyttet i, och det var Cathinka Tandberg som satte dit 1–0-målet efter dryga kvarten. Men formstarka Hammarby skulle visa sig vara numret större den här aftonen. Kvitteringen i den 31:a minuten stod Matilda Vinberg för – och just innan paus var vändningen fullbordad efter mål av Maika Hamano. Maika Hamano var också den som i den 80:e minuten fastställde slutresultatet till 1–3. Därmed säkrade Hammarby sin fjärde raka seger.