• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Idag 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Söndag Sön 2 Maj Maj

Simonsson klar för Linköpings FC

26 november 2020 16:44

Målskytten Therese Simonsson lämnar Umeå IK och har skrivit på ett kontrakt med årets tabellfyra Linköpings FC.


Linköping slutade fyra i OBOS Damallsvenskan och har gjort klart med ett vasst nyförvärv när man till nästa säsong ska jaga ännu bättre placeringar. Therese Simonsson kommer senast från nyligen degraderade Umeå IK. Simonsson stod för åtta mål i Umeåtröjan under säsongen och det är just målskyttet hon blivit känd för.

2019 stod hon för 28 mål i AIK:s Elitettantröja och utsågs till årets genombrott i den näst högsta serien. Nu är hon alltså klar för Linköping och hon ser fram emot att komma igång i sin nya klubb.

– Jag ville spela i en etablerad allsvensk klubb, med en bra träningsmiljö, med både skickliga spelare och tränare. Jag har haft flera bra samtal med Andrée (Jeglertz, tränare i LFC), där jag tror på hans vision för laget och har fullt förtroende för honom att vi ska lyckas som ett lag. Med Andrée känner jag att jag kommer kunna utvecklas som spelare. Så det var ett enkelt beslut att välja att spela för LFC. De förväntningar jag har på laget och föreningen är att vi ska slåss om topplaceringarna och spela en rolig och offensiv fotboll. Jag som forward kommer bidra med mycket mer än bara mål, som rolig fotboll och hårt jobb - med och utan boll, säger hon till klubbens hemsida.

Även nya tränaren Andrée Jeglertz ser med tillförsikt fram emot att arbeta med sitt nyförvärv.

– Jag är väldigt glad att Therese valt att spela för Linköpings FC. Vi får in en forward med spetsegenskaper i sitt djupledsspel och med målsinne. Hennes driv att hela tiden utvecklas och bli bättre passar bra in i LFCs profil på spelare. Hon kommer ge ytterligare en dimension i vårt anfallsspel och jag ser framemot att utveckla hennes samarbete med övriga offensiva spelare i vår trupp, säger han.

Förutom spelet med Umeå IK i OBOS Damallsvenskan och Elitettanerfarenheten med både AIK och IK Uppsala så har Simonsson representerat de svenska U17-, U19- och U23-landslagen.

FOTO: Bildbyrån