• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 4 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Lördag Lör 9 September Sep
Söndag Sön 10 September Sep
Fredag Fre 15 September Sep
Lördag Lör 16 September Sep
Söndag Sön 17 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Måndag Mån 2 Oktober Okt
Fredag Fre 6 Oktober Okt
Lördag Lör 7 Oktober Okt
Måndag Mån 9 Oktober Okt
Fredag Fre 13 Oktober Okt
Lördag Lör 14 Oktober Okt
Söndag Sön 15 Oktober Okt

Förlust i dramatisk semifinal

15 augusti 2023 12:12
OBOS Damallsvenskan

Sverige föll mot Spanien i semifinalen, i en match där alla tre mål föll i slutminuterna. Nu väntar bornsmatch på lördag.


Sverige ställde upp med samma startelva som i nästan alla andra matcher i sommarens VM-slutspel, vilket innebar att BK Häckens Elin Rubensson hade en nyckelroll på mittfältet medan Hammarbys Jonna Andersson startade som vänsterback. Medan det fortfarande stod 0-0 byttes även FC Rosengårds poängmaskin Olivia Schough in för Blågult.

Efter att ha besegrat både USA och Japan i utslagsomgångarna så var marginalerna på fel sida mot Spanien. Barcelonas supertalang Salma Paralluelo högg på en lös boll i straffområdet och sköt 1-0 för La Roja i den 81:a minuten. Sverige svarade då inhopparna Rebecka Blomqvist och Lina Hurtig samarbetade: Hurtig nickade ned till Blomqvist, och Wolfsburg-anfallaren tryckte in 1-1 i den 88:e minuten. Men bara två minuter senare kom det avgörande målet på en hörnvariant. Olga Carmona fick bollen utanför straffområdet, laddade med vänstern och skickade in 2–1 via ribban.

Sverige lyckades inte resa sig en gång till och får nu spela bronsmatch på lördag mot antingen Australien eller England.