• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

Road to OBOS Damallsvenskan - Vittsjö GIK

1 april 2021 16:45
Intervju

I reportageserien Road to OBOS Damallsvenskan besöker tidigare Hammarbytränaren Isak Dahlin alla OBOS Damallsvenska klubbar och deras profiler för att prata mål, ambitioner, prestationer, utmaningar och kanske blir det en och annan utmaning..


Avsnitt 1 - Vittsjö GIK

Premiären av reportageserien hälsar vi på Vittsjö GIK, klubben som står pall mot den storklubbsutveckling som sker och bevisar att en klubb med säte i ett litet samhälle med drygt 1500 invånare kan prestera och prenumerera på placeringar i övre skiktet av tabellen. Klubben drivs av eldsjälar, samhället Vittsjö och bör K-märkas. I avsnittet träffar vi tränarduon Thomas Mårtensson och Robert Bergström. Vi pratar om truppen, taktik, strategi, visioner, ambitioner, vem gör vad, vilka är årets bataljer, lagets styrkor osv.

Isak utmanar Kanadensiska landslagsmeriterade målvaktsparet Shannon Lynn & Sabrina D’angelo. Hur hamnade de i Vittsjö och hur trivs de i Sverige. Två tjejer som sticker ut i OBOS-damallsvenskan med deras engagemang som hörs och syns.

Det var på en träningsmatch i juni som Vittsjöambassadören Tove Almqvist drog på sig knäskadan som hon fortfarande kurerar och rehabbar för. Corona-året blev det inga matcher för henne tyvärr. Vi träffar en hungrig och väldigt spelsugen Tove Almqvist.

Erika Nilsson är hållbarhetschefen som välkomnar oss till Vittsjö GIK och berättar klubbens utmaningar, hur de jobbar hållbart och hur klubben går runt.

Eldsjälen Göran Roslund, Cykelgeneralen som gillar korv, bjuder på hembakt och är som brinner för klubben. Han berättar om klubbens pensionärers engagemang och olika initiativ. Till sist träffar vi damverksamhetens initiativtagare Kalle Olsson, han tar oss tillbaka memorylane, hur allt började, hur det känns idag och vilken relation han har till tjejerna och tränarna idag.