• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Nytt format och mer pengar till UEFA Women´s Champions League

28 april 2021 15:48
Nyheter

Nästa upplaga av damernas Champions League spelas i ett nytt format samtidigt som pengarna i turneringen ökar till 243 miljoner. Detta beslutade UEFA under förra veckans Exekutivkommittémöte.


Det nya formatet instiftas till hösten då nästa upplaga av damernas Champions League inleds. Turneringen blir mer lik herrarnas dito med ett gruppspel följt av ett slutspel jämfört med dagens format där det enbart spelas slutspelsmatcher.

Under Exekutivkommittémötet togs även beslutet att pengarna i turneringen mer än fyrdubblas till 24 miljoner euro, drygt 243 miljoner kronor, till kommande säsong. Detta i ett led av det nya formatet som innebär en centralisering för sponsorer och medierättigheter från gruppspelet och framåt.

”- Damfotbollen i Sverige välkomnar nyheten med stor glädje. Arbetet med att jämställa Champions League är oerhört viktig och det här steget är ett kvitto på att damfotbollen i allra högsta grad är en kommersiellt gångbar rättighet”, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Elitfotboll Dam. ”Det här gör att vi alla blir triggade att säkerställa vår position internationellt och borde inspirera alla elitsatsande klubbar att kämpa om UEFA WCL platserna varje år”

Vid nästa upplaga av turneringen kommer klubbarna som når gruppspelet tilldelas minst 400 000 euro vilket motsvarar drygt 4 miljoner kronor. Det är fem gånger så mycket pengar för klubbarna som tog sig till motsvarande steg i nuvarande upplaga vilket är åttondelsfinal. Slutvinnaren kommer att kunna få upp till 1,4 miljoner euro, drygt 14 miljoner kronor.