IFK Kalmar klara för OBOS Damallsvenskan
Publicerad: 2021-10-30
IFK Kalmar blir det första laget att göra Umeå IK sällskap till nästa års OBOS Damallsvenskan. Detta står klart efter att smålänningarna kryssat hemma mot IK Uppsala.

Förutsättningarna var enkla. IFK Kalmar behövde poäng i mötet med tabelltrean Uppsala för att säkra avancemanget till OBOS Damallsvenskan redan den här helgen. Och efter att Tabby Tindell (med sitt sjätte mål på fyra matcher) satte 1-1 i den andra halvleken säkrades uppflyttningen.

Yttern Amanda Persson är givetvis glad för att man säkrat avanacemanget och berättar vad det är som gjort att laget kunnat göra det.

– Jag tycker framförallt att vi hållit en hög nivå under hösten. Sen tycker jag vi alltid har gått ihop som en grupp och samarbetat. Pratat mycket med varandra, säger Amanda Persson till Sportbladet.

Ytterligare ett lag ska ta en plats i OBOS Damallsvenskan när den nästa år växer från tolv till 14 lag. Just nu är Uppsala trea i tabellen, men BP ligger fyra på samma poäng och Lidköpings FK är en poäng efter på sin femteplats. Sex poäng återstår att spela om.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER