• Ligasponsorer

Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Fredag Fre 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul
Måndag Mån 20 Juli Jul
Fredag Fre 24 Juli Jul

Beatrice Persson till FC Rosengård

3 mars 2020 16:54

Den 19-åriga anfallstalangen från LB07 har skrivit på för Svenska mästaren.


LB07 drog sig som bekant ur Elitettan inför årets säsong och flera av lagets spelare har nu fått kontrakt i klubbar i OBOS Damallsvenskan. Lagets bästa målskytt ifjol, Sophie Sundqvist, har bland annat skrivit på för Linköpings FC.

De regerande mästarna FC Rosengård har varit återhållsamma på transfermarknaden under vintern. Landslagsspelaren Mimmi Larsson var fram till idag den enda spelaren som kommit in, men nu är alltså anfallaren Beatrice Persson också klar för klubben. Persson gjorde elva matcher för LB07 i fjol. Nu ser hon framemot möjligheten att spela hos FC Rosengård.

– Det känns otroligt kul att både få förtroendet och chansen att få spela för FC Rosengård. Det är ett fantastiskt bra lag som spelar både fin och rolig fotboll på den absoluta toppen och jag är otroligt glad över att få möjligheten att kunna utvecklas i klubben, säger Beatrice Persson till FC Rosengårds Facebooksida.

Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård, har haft ögonen på Beatrice Persson och är glad att Persson nu valt Malmö IP som ny hemmaplan.

– Beatrice är en spelare som vi haft koll på ett tag. Hon har en spännande spelstil och kan göra saker med boll i fart som är speciellt. Det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan göra i vår miljö och på vilket sätt vi kan utveckla hennes kvaliteter, säger Sjögran.

FOTO: Bildbyrån