• Ligasponsorer

Söndag Sön 20 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Fredag Fre 3 April Apr
Lördag Lör 4 April Apr
Söndag Sön 5 April Apr
Lördag Lör 18 April Apr
Söndag Sön 19 April Apr
Måndag Mån 20 April Apr
Lördag Lör 25 April Apr
Söndag Sön 26 April Apr
Söndag Sön 3 Maj Maj

Beatrice Persson till FC Rosengård

3 mars 2020 16:54

Den 19-åriga anfallstalangen från LB07 har skrivit på för Svenska mästaren.


LB07 drog sig som bekant ur Elitettan inför årets säsong och flera av lagets spelare har nu fått kontrakt i klubbar i OBOS Damallsvenskan. Lagets bästa målskytt ifjol, Sophie Sundqvist, har bland annat skrivit på för Linköpings FC.

De regerande mästarna FC Rosengård har varit återhållsamma på transfermarknaden under vintern. Landslagsspelaren Mimmi Larsson var fram till idag den enda spelaren som kommit in, men nu är alltså anfallaren Beatrice Persson också klar för klubben. Persson gjorde elva matcher för LB07 i fjol. Nu ser hon framemot möjligheten att spela hos FC Rosengård.

– Det känns otroligt kul att både få förtroendet och chansen att få spela för FC Rosengård. Det är ett fantastiskt bra lag som spelar både fin och rolig fotboll på den absoluta toppen och jag är otroligt glad över att få möjligheten att kunna utvecklas i klubben, säger Beatrice Persson till FC Rosengårds Facebooksida.

Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård, har haft ögonen på Beatrice Persson och är glad att Persson nu valt Malmö IP som ny hemmaplan.

– Beatrice är en spelare som vi haft koll på ett tag. Hon har en spännande spelstil och kan göra saker med boll i fart som är speciellt. Det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan göra i vår miljö och på vilket sätt vi kan utveckla hennes kvaliteter, säger Sjögran.

FOTO: Bildbyrån