• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Road 2: Slutspelstriden

6 oktober 2021 19:30
Intervju

I våras besökte vi i reportageserien Road to OBOS Damallsvenskan alla klubbar i OBOS Damallsvenskan i syfte att lära känna, förstå klubbens spelare och ledares driv och få en inblick i deras upptakt inför seriestarten 2021.


Det blev många härliga möten och en bra insikt i hur våra klubbar mår idag och vilken succé programserien blev! Nu ska serien avgöras och vi har en spännande höst framför oss där vi får en riktig duell om guldet och ett tight race om tredjeplatsen som numer ger möjlighet att kvala till Champions League, så vi tänkte att nu ger vi oss ut på vägarna igen och är med när Obos Damallsvenskan nu ska avgöras.

Följ oss i striden om sm-guldet och de värdefulla cl-biljetterna i Road to OBOS Damallsvenskan – Slutstriden. Avsnittsläpp varje torsdag framöver!

I första avsnittet träffar vi BK Häcken och …

Adde

I våras fick vi träffa Häckens härlige pressgubbe Adde. Han berättade om sina ritualer inför match och vad hans uppgifter är när han kommer till Bravida på matchdag, så nu tänkte vi att han får visa själv hur en matchdag ser ut för honom. Men först måste vi ju fråga hur han ser på säsongen hittills.

Marcus Jodin

För ett år sedan var Häckens klubbdirektör Marcus Jodin fullt inbegripen i att följa sitt enda representationslag i jakten på Europaplatser i Herrallsvenskan. Knappt ett år senare har han blivit med damlag som nu ska ut i Champions Leagues gruppspel och parallellt försöka att ta ett första historiskt SM-guld till Hisingsklubben. Hur har den senaste tiden varit för honom sedan beslutet togs att Kopparbergs/Göteborg skulle tas upp i BK Häcken?

Regnet gjorde planen på Bravida ytterst svårspelad och det var snack ett tag i paus att eventuellt bryta matchen, nu gjordes det inte och i andra halvlek växlade verkligen Häcken upp och när Stina Blackstenius med kvarten kvar till slut fick hål på Rosengård var det inte bara rättvist utan förmodligen en stor lättnad för spelarna.

Vi träffade Johanna Rytting Kaneryd, Filippa Curmark och Elin Rubensson för att prata slutstriden, motivation och sm-guld.

Mats Gren

Tränare Mats Gren gav sig in i säsongen med rätt tydliga målsättningar om att ”försvara” SM-guldet och samtidigt kvalificera sig för CL. Med fyra matcher kvar av Obos DA har han redan löst CL, tagit ett cupguld som körsbär på tårtan och har efter dagens match verkligen häng på SM-guldet. Är Häcken till och med favoriter nu.