• Ligasponsorer

Söndag Sön 30 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Måndag Mån 28 September Sep
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Dubbla landslagsspelare till Linköping

16 juni 2020 08:55

Linköpings FC har tappat ett par tongivande spelare inför årets säsong. Nu har klubben förstärkt offensiven med två nigerianska landslagsspelare, Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu.


Både Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu var med och spelade i Nigerias landslag under VM i Frankrike 2019. Uchendu kommer senast från portugisiska SC Braga och tror klubbytet är ett steg i rätt riktning.

– Linköpings FC har alltid varit ett topplag i OBOS Damallsvenskan. Jag gillar den svenska fotbollen, det är många bra lag och spelare. Jag tror det kommer passa mig bra och att jag kommer utvecklas i Linköping. Det är rätt steg i min karriär, säger Uchendu till klubbens hemsida.

På samma hemsida beskrivs hon som en "en passningsskicklig, teknisk och stark offensiv spelare med bra tillslag och en riktig lagspelare som alltid ger allt på planen".

Uchenna Kanu är precis som Uchendu född 1997 och har spanska Sevilla som senaste klubbadress. Hon beskrivs som "en klassisk målgörare" och ser framemot att dra igång OBOS Damallsvenskan.

– Jag vill vinna titlar och göra mig ett namn på den internationella scenen. Det här är en bra möjlighet för mig att växa som spelare. Jag är exalterad inför ett nytt kapitel och längtar efter att dra igång med mina nya lagkamrater, säger hon till linkopingfc.se.

FOTO: Bildbyrån