• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Sverige till OS-final

2 augusti 2021 15:02

Sverige är klart för OS-final efter en 1–0-seger mot Australien i semifinalen. Fridolina Rolfö blev matchvinnare för Sverige då hon gjorde matchens enda mål i inledningen av den andra halvleken.


Kvartsfinalsegern mot Japan garanterade att Sverige skulle få chansen att spela om medalj i OS-fotbollen – frågan var bara om det skulle bli en bronsmatch eller kamp om guldet.

Australien, som Sverige tidigare besegrat i gruppspelet, stod för motståndet, och efter en ny jämn match mellan lagen står det klart att svenska landslaget spelar final mot Kanada kl. 04.00 på fredag.

Fridolina Rolfö gjorde enda målet i en 1–0-seger för Sverige i semifinalen, där Caroline Seger hade sällskap på mittfältet av först BK Häckens Filippa Angeldahl och sedan FC Rosengård-lagkamraten Hanna Bennison, medan Häckens Stina Blackstenius som vanligt var centralfiguren i anfallet.

För Australiens del bytte man in Vittsjö GIK-duon Clare Polkinghorne och Emily Gielnik i jakten på en kvittering, men The Matildas får ta nya tag i bronsmatchen mot USA.