• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj

Curmark och Falk förlänger med Göteborg

13 november 2020 18:01

Efter att ha säkrat SM-guldet förra helgen fortsätter det blåsa positiva vindar kring Kopparbergs/Göteborg FC. Nu har nyckel- och landslagsspelarna Filippa Curmark och Jennifer Falk skrivit på nya kontrakt.


Jennifer Falk har vaktat målet hela säsongen och gjort det så bra att hon blivit en fast del i det svenska landslaget. När Sverige säkrade avancemanget till EM genom en 2-0–seger mot Island var det Falk som vaktade stolparna. I Obos Damallsvenskan har de svenska mästarinnornas nät bara behövt vittjats nio gånger under säsongen och givetvis har Falk varit en bidragande orsak till det. Nu står det klart att burväktaren skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Jag har utvecklats väldigt mycket i år med Mattias Gustafsson som målvaktstränare. Jag trivs i klubben, i stan och naturligtvis med alla lagkamraterna, säger Falk.

Filippa Curmark, som fått debutera (och göra mål) i landslaget under året har också skrivit på ett nytt kontrakt. Precis som Falks så är det två år framåt som gäller.

– Vi är svenska mästare, men vi är inte nöjda där. Nu väntar Europa och sedan ännu en säsong. Jag vill se hur långt vi kan gå, hur vi kan bygga vidare på det vi startat nu, säger Curmark till klubbens hemsida.

Lasse Svensson, sportchef i Kopparbergs/Göteborg FC, är givetvis nöjd med att nyckelspelarna skrivit under nya kontrakt.

– Jennifer och Filippa har varit två av de viktigaste och mest framstående spelarna under det här fantastiska året. Att de nu väljer att stanna kvar är oerhört glädjande. Det skickar signaler till övriga Fotbolls-Sverige och hela Europa att Kopparbergs/Göteborg FC är en fin förening, en klubb där man utvecklas och når framgång, säger han.

FOTO: Bildbyrån