Förlust i Sveriges sista gruppspelsmatch i Nations League
Publicerad: 2023-12-05
Trots en drömstart och en 3-1-ledning i halvtid slutade Sveriges sista gruppspelsmatch i Nations Leauge mot Spanien med förlust.

Spanien – Sverige 5-3

Sveriges sista gruppspelsmatch i Nations League mot Spanien startade på bästa sätt när Julia Zigiotti Olme nickade in Sveriges ledningsmål efter en fin slagen hörna i matchens första minut. Men även Spanien var målsugna och i minut nummer 11 kvitterade hemmalaget efter en missad markering av det svenska försvaret. Men första halvlek var stark från blågult håll, bara tre minuter senare lobbar Kosovare Asllani kallt in ännu ett ledningsmål och trots att Spanien har en hel del vassa lägen lyckas man hålla igen bakåt och göra 3-1 innan halvtidsvilan genom Stina Blackstenius. Med en tvåmålsledning och vind i ryggen gick Sverige ut med hög fart även i andra halvlek, men när Spanien istället fick utdelning på ett av sina anfall och gjorde 3-2 var det som att de regerande världsmästarna fick en ordentlig boost. Sverige hade svårt att stå emot Spaniens fina passningsspel och tempoväxlingar och kvitteringen kom i minut 78. Den spanska vändningen fullbordades när de gjorde både 4-3 och 5-3 under matchens sista tio minuter. Då Italien vann sin match mot Schweiz i samma grupp slutar Sverige på en tredjeplats i gruppen och tvingas kvala till Nations Leagues A-division nästa år.