• Ligasponsorer

Söndag Sön 13 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Fredag Fre 3 April Apr
Lördag Lör 4 April Apr
Söndag Sön 5 April Apr
Lördag Lör 18 April Apr
Söndag Sön 19 April Apr
Måndag Mån 20 April Apr
Lördag Lör 25 April Apr

Vilka följer med Umeå IK FF upp?

25 oktober 2019 11:50
INFÖR MATCH

I helgen kommer upplösningen i den spännande kampen om fortsatt kontrakt för LB07 eller Djurgårdens IF FF som nu har samma poäng vid strecket. Samtidigt avgörs vem av IK Uppsala Fotboll och Hammarby IF FF som följer med Elitettansegrarinnorna och redan klara Umeå IK FF upp i OBOS Damallsvenskan 2020.


Umeå IK FF tog hem ligasegern och den första uppflyttningsplatsen med ett par omgångar kvar och kan åter igen se fram mot spel i OBOS Damallsvenskan.

Kampen om topplaceringarna i årets Elitettan har varit stenhårda med framförallt AIK, IK Uppsala Fotboll, Hammarby IF FF och segrarinnorna Umeå IK FF inblandade.

Andraplatsen har flera gånger bytt innehavare och det är först i slutet på säsongen som det står mellan bara två lag om vem som tar den. AIKs chanser försvann när man förlorade det heta Stockholmsderbyt mot just Hammarby inför toppubliknoteringen i Elitettan 2,432 personer.

Hammarby hade sedan chansen att sätta punkt för jakten på uppflyttning borta mot BP, men nådde bara 1-1 samtidigt som Uppsala, med notoriske målgöraren Cassandra Korhonen (25 mål i år) i spetsen bortaslog Mallbackens IF Sunne med 3-0. Det betyder inför helgens sista omgång att Uppsala står på tredje plats med 52 poäng, bara två efter andraplacerade Hammarby.

På söndag möts de båda lagen på Hammarby IP i en match som blir direkt avgörande om vilket lag som flyttas upp till OBOS Damallsvenskan, mer dramatik är svårt att få. Vinst gäller för Uppsalalaget och för hemmalaget räcker ett oavgjort resultat då man har ett mål bättre målskillnad.

Intresset för matchen (som sänds av Aftonbladet) är stort och det förväntas bli publikfest med tillresta Uppsala-supportrar och hittils över 2,200 förköpta biljetter.

Matchen startar 13.00.