Måndag Mån 22 April Apr

Sen vändning av FC Rosengård i derbyt

24 september 2022 18:00
OBOS Damallsvenskan

Vittsjö GIK gick mot seger i Skånederbyt borta mot FC Rosengård, men två sena mål av hemmalaget vände till vinst för serieledarna.

FC Rosengård – Vittsjö GIK 3-2

Rosengård tog en tidig ledning i derbyt mot Vittsjö då Rebecca Knaak knackade in 1-0 från nära håll efter en hörna. Men gästerna skulle få in både en reducering och ett ledningsmål inna halva den första halvleken var spelad. Clara Markstedt spelade fram Linda Sällström till 1-1 och Markstedt satte själv 2-1 med en modig nick på ett vänsterinlägg. Rosengård pressade på för en kvittering och den kom till sist då Stefanie Sanders placerade in 2-2 nere i högra hörnet. På stopptid kunde sedan Knaak nicka bollen i bakhuvudet på kapten Emma Berglund och vidare in i nät efter en hörna, och Rosengårds sena vändning var ett faktum.

Kristianstads DFF – Djurgården 4-0

Kristianstad håller ångan uppe i toppstriden. Tabelltvåan tog en övertygande 4-0–seger mot Djurgården efter att Avelyne Viens haft uppvisning på Kristianstads Arena. Hon passade fram till 1-0, inprickat av Tilda Persson, och slog sedan till med ett hattrick själv. 2-0 slog hon in från nära håll, 3-0 sprang hon in i öppet mål efter att ha fått en retur rakt på sig, och 4-0 var ett dunderskott i närmsta krysset i högerposition i straffområdet.

BK Häcken – BP 1-0

Även Häcken plockade tre poäng i toppstriden under lördagen. 1-0–segern hemma mot BP var dock inte utan darr på ribban då gästerna hade ett jätteläge att kvittera i matchens sista sekunder. Det gick dock vägen för Häcken, som vann efter att Elin Rubensson prickat in ett magnifikt långskott i vänstra krysset i den nionde matchminuten.

IFK Kalmar – Piteå IF 0-1

Piteå IF säkrade alla tre poäng i söndagens bortamatch mot IFK Kalmar. Hlin Eiríksdóttir kunde nicka in gästernas lednignsmål drygt tio minuter in i den andra halvleken. Och därefter skulle publiken på Guldfågeln Arena inte få bevittna några fler mål. Piteå kunde hålla i från och lämna Kalmar som vinnare.

AIK – Eskilstuna United 1-2

På Skytteholms IP var det under söndagseftermiddagen Eskilstuna United som drog det längsta strået i bortamötet med AIK. Paulina Nyström kunde först ge gästerna ledningen i den 24:e minuten – och var likaså framme och satte dit 0–2 i mitten av den andra halvleken. AIK lyckades skaka fram lite slutnerv i den här matchen via ett reduceringsmål från Jennie Nordin i minut 88. Men närmre än så kom man inte.

Umeå IK – KIF Örebro 1-3

En bortaseger blev det även på Umeå Energi Arena på söndagen. Det var visserligen Umeå IK och Vilma Koivisto som satte dit matchens första mål – men därefter kunde gästerna smälla in tre raka mål innan signalen för halvtidsvilan ljöd. Målskyttar i tur och ordning blev Michaela Kovacs, Heidi Kollanen och Berglind Ros Augustdottir.

Hammarby – Linköping FC 0-1

På måndagskvällen var det dags för omgångens allra sista match. Hammarby tog emot Linköping FC på Hammarby IP. Där var det gästande Linköping som lyckades knipa alla tre poängen efter att Olga Adela Ahtinen satt dit matchens enda mål i den 58:e minuten. Segern innebär att laget åter kliver upp på en andraplats och bara två poäng upp till serieledande FC Rosengård.