Publicerad: 2022-09-09
OBOS Damallsvenskan
Häcken vann stort, Hammarby slog Rosengård och vi fick se två fyramålsskyttar.

BK Häcken – Umeå IK 5-0

Under fredagskvällen inleddes den 19:e omgången i OBOS Damallsvenskan med mötet mellan BK Häcken och Umeå IK på Bravida Arena. Ett möte som skulle visa sig bli såväl ensidigt som målrikt. Det sistnämnda hade hemmalagets Pauline Hammarlund stor del i. Hon stod nämligen för matchens tre första mål, där det första kom till på nick efter dryga kvartens spel. 2–0 var också det via en nick och det några minuter före pausvilan.

I början av den andra halvleken krönte hon sin insats med sitt, och lagets, tredje för kvällen. M¨ålskyttet fortsatte sedan för BK Häcken som till slut kunde vinna matchen med 5–0. De avslutande målen stod Anna Csiki och Mille Gejl Jensen för.

AIK – Kristianstads DFF 2-6

På lördagen fortsatte omgång 19 och det med bland annat mötet mellan AIK och Kristianstads DFF. Gästerna var på mulhumör den här dagen och kunde vinna med hela 6–2. Evelyne Viens stod för hela fyra av målen i segern och var den spelaren som både inledde och avslutade målskyttet på Skytteholms IP. Däremellan kunde även Tabitha Tindell och Mia Carlsson sätta bollen i nät. För hemmalagets del stod Remy Siemsen för det ena målet. Det andra kom till via självmål.

Hammarby – FC Rosengård 2-0

Serieledande FC Rosengård var under lördagen på besök hos Hammarby på Hammarby IP. Där skulle det bli hemmalaget som började allra böst och Madelen Janogy kunde sätta dit ledningsmålet efter 17 minuters spel. Samme Janogy höll sig sedan framme bara några minuter därefter och nickade in 2–0 till Hammarby. FC Rosengård lyckades inte resa sig – utan Hammarby kunde hålla undan och ta hand om alla tre poängen den här eftermiddagen.

IFK Kalmar – KIF Örebro 0-4

På Guldfågeln Arena skulle en riktig målkavalkad från gästande KIF Örebro i slutet av den första halvleken redan där och då avgöra det här mötet. Från minut 31 till minut 40 kom 1–0, 2–0 och även 3–0. Målskyttar blev i tur och ordning Regan Steigleder, Michaela Kovacs och Emilia Pelgander. Den slutgiltiga spiken i kistan satte Berglind Ros Augustdottir under inledningen av den andra halvleken. Då fastställde hon nämligen slutresultatet 4–0.

Linköping FC – Eskilstuna United 5-2

Evelyne Viens utmanar Amalie Vangsgaard i skytteligatoppen, speciellt efter sina fyra mål borta mot AIK. Vad gör då Vangsgaard, om inte att svara med att själv sätta fyra för Linköping mot Eskilstuna United? Det var dock United som började bäst på Linköping Arena då Noor Eckhoff placerade in 1–0 från distans i den 22:a minuten. Vagngsgaard kvitterade med en skicklig nick fyra minuter senare, men i den 36:e minuten skruvade Eckhoff in en hörna direkt i mål och gästernas ledning var återställd.

Efter pausvilan kom LFC ut och rivstartade med två mål innan vi ens hunnit spela sju minuter av den andra halvleken. Therese Simonsson satte 2–2 och sedan tog Vangsgaard vid igen. 3–2 slog hon in efter ett högerinlägg, 4–2 nickades i nät efter ett centralt inlägg, och 5–2 lyfte hon in i nät i friläge.

Piteå IF – BP 0-0

BP lämnar sistaplatsen i tabellen efter att ha hållit undan till ett kryss borta mot Piteå IF. Inget av lagen noterades för något mål på LF Arena och BP passerar därmed AIK i tabellen på bättre målskillnad.

Djurgården – Vittsjö GIK 0-3

Kräftgången fortsätter för Djurgården. På måndagskvällen stod Jutta Rantala för dubbla fullträffar i den första halvleken och Vittsjö hade 2-0 i paus. På tilläggstid i den andra kom också trean för skåningarna som är sexa i tabellen. Djurgården är kvar på tionde plats, men med god marginal till de fyra lagen under.