BK Häcken klev upp på andraplatsen
Publicerad: 2022-10-31
OBOS Damallsvenskan
BK Häcken vann stort hemma mot AIK och i Malmö kunde FC Rosengård besegra Djurgården.

BK Häcken – AIK 7-1

BK Häcken var på spelhumör när man under måndagskvällen tog emot AIK hemma på Bravida Arena. Anna Csiki var den spelare som gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken. AIK kunde dock hitta in med en kvittering via Matilda Nildén – men sedan var det Häcken rakt igenom. Hemmalaget gick till vila med en 3–1-ledning efter mål från Anna Csiki och Elin Rubensson. I den andra halvleken tryckte laget in ytterligare fyra mål och vann med klara 7–1. Målskyttar blev i tur och ordning Pauline Hammarlund, Elin Rubensson, Emily Madril och slutligen Anna Csiki som därmed fullbordade sitt hattrick.

Segern innebär att BK Häcken kliver upp på andraplatsen. För AIK:s del innebär dock förlusten att degraderingen är ett faktum och att laget får ta nya tag i Elitettan nästa säsong.

FC Rosengård – Djurgården 3-0

Den redan klara svenska mästaren FC Rosengård besegrade under måndagskvällen Djurgården med 3–0. Karin Lundin nickade in kvällens första i den tolfte minuten. Närmare kvarten in i den andra halvleken kom 2–0 via Loreta Kullashi – och 20 minuter senare satte samme Kullashi spiken i kistan när hon fastställde slutresultatet.