• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Dags för slutspel i Svenska Spel F19

1 november 2022 10:00
Svenska Spel F19

Till helgen avgörs slutspelet i Svenska Spel F19. Fyra lag gör upp om guldet. Semifinalerna spelas på fredagen och följs upp med brons- och finalmatch på söndagen. Alla matcher spelas på Hammarby IP i Stockholm och livesänds i Expressen Play Premium Max.


Svenska Spel F19-serien fick ett nytt upplägg inför i år och efter vårens matcher hamnade de fem bästa från norr respektive söder i samma serie. Höstserien startade om från noll och de fyra bästa lagen är nu klara för slutspelet.

1. Växjö DFF, 25 poäng

Växjö slutade femma i sin vårserie och var således det sista laget från södra serien som tog sig till Höstserie A. Väl där gick smålänningarna obesegrade och vann åtta av nio matcher. Man släppte bara in sex mål och gjorde 21 framåt.

Bästa målskytt höst: Matilda Nivard gjorde sju av lagets 21 mål i höstserien.

2. Umeå IK, 19 poäng

Förra årets vinnare av Svenska Spel F19 är tillbaka i slutspelet i år. Laget slutade trea i vårserien, men gjorde, precis som Växjö, en stark höst. 23 mål framåt och en andraplats i tabellen.

Bästa målskytt höst: Alma Davis har gjort sju mål på åtta macher.

3. FC Rosengård, 18 poäng

Skåningarna kom trea i Svenska Spel F19 i fjol. I den södra vårserien var man överlägsna och vann åtta av nio matcher och plockade 25 poäng. Tuffare motstånd blev det på hösten och laget slutade trea i höstserien. Malmölaget gjorde flest mål (28) av alla, men släppte in 14.

Bästa målskytt höst: Cajsa Rubensson spelade sex matcher i höstserien och smällde in hela nio mål. Flest av alla i höstserien. Under våren spelade hon sju matcher och gjorde elva mål.

4. BP, 14 poäng

Med en poängs marginal tog sig BP till slutspelet på nytt. I fjol förlorade man finalen mot Umeå med 2-1 och nu hoppas laget på revansch. I vårserien slutade man tvåa efter Hammarby, men på hösten tog man revansch på Bajen och slutade placeringen framför i tabellen.

Bästa målskytt höst: Smilla Lönn gjorde fyra mål för BP i höstserien.

Semifinaler:

Fredag 4 november 15.30 Växjö DFF – BP (Hammarby IP)

Fredag 4 november 19.00 Umeå IK – FC Rosengård (Hammarby IP)

Bronsmatch:

Söndag 6 november 10.00 (Hammarby IP)

Final:

Söndag 6 november 13.30 (Hammarby IP)