Curmark hattrickhjälte för Häcken
Publicerad: 2022-04-15
Tre mål från Filippa Curmark och Mia Persson, Hammarbys första seger och ny finsk succé för KIF Örebro. Den tredje omgången av OBOS Damallsvenskan har sprakat än så länge.

AIK – BK Häcken 0-3

Filippa Curmark är ingen van målskytt i OBOS Damallsvenskan, men på långfredagen hade hon snörat på sig målskytteskorna borta mot AIK. 1–0 satte hon förvisso med pannan då hon nickade in en hörna i mål i den 26:e minuten på Skytteholms IP. 2–0 stötte hon in från nära håll efter Johanna Rytting Kaneryds förarbete. 3–0 var en elegant lyftning in i den bortre hörnet, och det blev även slutresultatet.

Djurgården – FC Rosengård 2-5

Mia Persson i Rosengård var inte sämre än Curmark i Häcken då hon också slog till med ett hattrick i en annan del av Stockholm. På Stadion prickade hon in 1–0 mot Djurgården efter vackert klapp-klapp-spel av gästerna i den 42:a minuten. Efter en knapp timmes spel blev hon tvåmålsskytt med ett direktavslut efter Olivia Schoughs låga inlägg, och bara minuten efter 2–0-målet kom även 3–0 då Loreta Kullashi rullade in bollen i friläge. Hemmalaget reducerade genom Hayley Dowd i den 73:e minuten, men fem minuter senare nickade Sofie Bruun Bredgaard säkert in 4–1 efter Perssons inlägg. Persson dunkade sedan in sitt tredje för dagen via ribban i den 91:a minuten, men trots det sena 5–1-målet så hann Djurgården med ytterligare en reducering, signerad Tove Almqvist.

Umeå IK – Vittsjö GIK 4–0

Långfredagens klaraste seger går därmed till Umeå IK som hemmabesegrade Vittsjö med hela 4–0. Lisa Björk förde upp hemmalaget i en tvåmålsledning i den första halvleken innan Sarah mellouk satte 3–0 på straff i den 63:e minuten. I slutminuterna stod sedan inbytte Tuva Skoog för matchens delikatess då hon frispelade Henna-Riikka Honkanen som kyligt rullade in hemmalagets fjärde mål.

IFK Kalmar – Linköping FC 1-4

I påskaftonens enda batalj var det gästande Linköping som var starkast. Cornelia Kapocs satte leningsmålet efter en kvart och det stod sig till paus. Juliette Kemppi kvitterade med sitt tredje mål för säsongen precis efter paus, men ett självmål minuterna senare gjorde att LFC var i ledning igen. Yuka Momiki satte 3-1 från straffpunkten med 20 minuter kvar innan Amalie Vangsgaard fastställde slutresultatet till 4-1.

BP – KIF Örebro 1-2

För andra matchen i rad var det Örebros finska landslagsspelare som säkrade tre poäng. Efter 0-0 i paus satte Amanda Rantanen 1-0 till gästerna efter 67 minuter. Bara tre minuter senare hittade Elli Pikkujämsä rätt och satte tvåan. Två riktiga fingertoppsmål eftersom de båda finskorna byttes in i den 63 minuten. Klara Andrup reducerade för BP på tilläggstid, men närmre än så kom inte nykomlingen.

Hammarby – Piteå IF 1-0

Efter två inledande förluster fick Hammarby äntligen fira tre poäng i solen hemma på Kanalplan. När Piteå gästade var det Emilia Larsson som satte matchens enda mål och säkrade segern.

Kristianstads DFF – Eskilstuna United 2-2

Eskilstunna United tog ledningen två gånger om på Kristianstads Fotbollsarena, men hemmalaget kom ikapp båda gångerna. Först spelade Ngozi Okobi fram Paulina Nyström till 1–0 och KDFF svarade då Tabby Tindell kvitterade i inledningen av den andra halvleken. Sedan nickade Okobi själv in 2-1 i den 77:e minuten, bara för att se Klara Rybrink kvittera efter en frispark fem minuter senare.