Nilsson matchvinnare för KDFF
Publicerad: 2023-04-28
OBOS Damallsvenskan
Kristianstads DFF gick segrande ur det tidiga toppmötet med Linköping FC efter att Alice Nilsson slagit in matchens enda mål i den andra halvleken.

Kristianstads DFF – Linköping FC 1-0

KDFF gick segrande ur det tidiga toppmötet, och åsamkade därmed LFC lagets andra raka förlust. Hemmalaget hade kunnat ta en tidig ledning, men när Hlin Eiriksdottir sköt från straffpunkten i den elfte minuten så stod Cajsa Andersson för en utmärkt räddning. Kristianstads mål skulle dock komma i den andra halvleken. Andersson stod återigen för en bra räddning på ett närskott, men på returen kunde Alice Nilsson slå in 1-0 för hemmalaget.

BK Häcken – IFK Norrköping 1-0

Häcken tog emot uppstickaren IFK Norrköping, som ännu inte hade förlorat i OBOS Damallsvenskan innan fredagens match på Bravida Arena. Efter 90 minuters spel på Hisingen är dock Pekings första förlust ett faktum efter att hemmalaget stått för en dominant insats. 1-0 dröjde dock till efter halvtidspausen då Anna Anvegård satte ett långskott i nät framför hemmafansen.

BP – FC Rosengård 1-3

Karin Lundin dök upp med två nya mål när FC Rosengård tog sin andra raka seger. Hon gjorde matchens första mål genom att hoppa högre än alla andra och nicka in 1-0 efter en hörna, och 2-0 styrde hon påpassligt in efter en timmes spel. När Sofie Bredgaard sedan chippade in 3-0 från straffpunkten var det ett bevis på gästernas nyvunna trygghet. BP skulle dock få in ett sent reduceringsmål genom Klara Andrup, men trepoängaren gick till Rosengård.

Piteå IF – IK Uppsala 4-1

Piteås obesegrade start på säsongen fortsätter. Efter en 4-1–seger hemma mot Uppsala ligger laget nu fyra i tabellen. Hemmalaget tog en tidig ledning tack vare ett självmål, men det fanns inget turligt med i bilden när Anam Imo avancerade in i straffområdet och tryckte in 2-0 vid den närmsta stolpen i den 21:a minuten. Uppsala reducerade innan halvleken var över då Taryn Ries lobbnickade bollen i nät, men efter pausvilan drog Piteå ifrån igen. Tuva Skoog accelererade förbi bortaförsvaret och prickade in 3–1 lågt vid den närmsta stolpen innan Emma Viklund satte spiken i kistan från nära håll i den 79:e minuten.

Vittsjö GIK – KIF Örebro 2-1

Hörnorna blev segerreceptet för Vittsjö när man tog emot KIF Örebro under söndagseftermiddagen. 1-0 kom redan i den tredje minuten då Hanna Ekengren skarvade in bollen vid främre stolpen, och 2-0 kunde Nellie Persson nicka in då hon lämnades helt ensam framför mål i den 41:a minuten. Gästerna fick in ett reduceringsmål med en halvtimme kvar att spela, men Vittsjö kunde hålla undan och ta säsongens andra seger.

IFK Kalmar – Växjö DFF 0-1

Växjö har fått upp ångan efter en tuff inledning på säsongen. I Smålandsderbyt mot Kalmar kom andra raka 1-0–segern för nykomlingen. Evelyn Ijeh blev stor matchvinnare för Växjö då hon hoppade högst och knoppade in matchens enda mål på hörna i den 57:e minuten.

Djurgården – Hammarby 0-1

Omgångens allra sista match utspelade sig på Stockholms Stadion under måndagskvällen – och det var derbyt mellan Djurgården och Hammarby som väntade. Ett möte som gästande Hammarby skulle gå segrande ur efter att Simone Boye kämpat in matchens enda mål efter 20 minuters spel. Djurgården jagade frekvent ett kvitteringsmål mot slutet av matchen, och spelade dessutom under de sista 25 minuterna i ett numerärt överläge. Det efter att Hammarbys Madelen Janogy fått syna det röda kortet. Men gästerna höll tätt och säkrade därmed femte raka trepoängaren.