• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Ny huvudtränare klar i Djurgården

24 augusti 2021 13:24

Djurgården har gjort klart med en ny tränare efter att Pierre Fondin fått lämna sitt uppdrag som huvudtränare igår.


Tabellåttan Djurgården förändrar i ledarstaben och har plockat in Magnus Pålsson som ny huvudtränare. Efter helgens derbyförlust mot AIK fick Pierre Fondin lämna sin tjänst och 29-årige Pålsson tar nu över. Han kommer närmast från ett tränaruppdrag i Helsingborgs IF:s U19-lag och jobbet med Djurgården är det första på damsidan.

– Det känns jättespännande. Men jag ser det mer som att jag ska träna fotbollsspelare och sedan handlar det om olika individer som är unika på sitt sätt. Det kanske finns någon generell skillnad som stämmer men överlag tror jag att mitt ledarskap och mitt sätt att vara tränare passar lika bra för damer och flickor som för herrar och pojkar. Jag ser det bara som en utmaning med ett nytt lag som jag ska ta mig an, säger han till klubbens hemsida.

Pålsson ser framemot att komma igång och beskriver sin fotbollsfilosofi så här:

– Jag förespråkar en fotboll som är kontrollerad men där syftet hela tiden är att ta sig till så många målchanser som möjligt. Jag jobbar gärna med ett högt försvarsspel där man kan vinna tillbaka bollen snabbt. I övrigt behöver det inte vara något överdrivet bollinnehav utan ”possession” ska man ha för att ta sig fram till målchanser. Fokus ligger på att skapa övertag för att på så sätt kunna slå ut motståndarna och ta sig förbi. Jag skulle se det som att jag har en tydlig struktur i vad jag vill göra i alla skeden och sedan får man anpassa det efter det spelarmaterial som finns. Det är viktigt att få ut maximalt av det spelarna är bra på. Så ser den fotboll jag vill spela ut i grova drag, säger han.

Djurgårdens sportchef, Jean Balawo, är nöjd med tillskottet och är spänd på att se hur det går framöver.

– Otroligt spännande med Magnus som tränare för vårt damlag. Han är känd för sitt ledarskap, sin struktur när det gäller att bygga lag och hans sätt att spela en fotboll som är energifylld och lätt att identifiera. Med den här förändringen är ambitionen att vi ska ta nästa steg mot de målsättningar som vi har. Han är igång redan nu och det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen, säger Balawo till klubbens hemsida.