Kopparbergs/Göteborg FC – Växjö DFF i F19-final
Publicerad: 2019-11-03
SVENSKA SPEL F19
I fredags spelades semifinalerna i F19-slutspelet. Efter två jämna och målsnåla matcher står det klart att det är Kopparbergs/Göteborg FC och Växjö DFF som gör upp om förstaplatsen.

I helgen avgörs F19-slutspelet på Hammarby IP i Stockholm. I går fredags spelades semifinalerna. I den första matchen ställdes den södra seriens vinnare Kopparbergs/Göteborg FC mot norra seriens tvåa Djurgårdens IF.

Efter en mållös första halvlek klev Evelyn Ijeh fram i den andra halvleken. Efter knappa timmens spel gjorde anfallaren 1-0. Det skulle visa sig bli matchens enda mål och göteborgskorna säkrade därmed sin plats i F19-finalen.

Även den andra semifinalen var en jämn match mellan norra seriesegraren Umeå IK och den södra serietvåan Växjö DFF. Precis som den första semifinalen blev det endast ett mål i denna semifinal. I första halvlek slog Ritah Kivumbi in en frispark från sidan längs med marken till 1-0.

Umeå IK jagade en kvittering och fick en jättechans i slutminuterna när laget tilldelades en straff. Moa Edrud i Växjömålet gick åt rätt håll, räddade och blev stor matchhjälte för småländskorna som tog sig till final.

Kopparbergs/Göteborg och Växjö DFF gör upp i söndagens final på Hammarby IP med avsparkstiden 13.30.

För Djurgårdens IF och Umeå IK väntar nu en tredjeprismatch lagen emellan. Även den matchen spelas på Hammarby IP under söndagen med avsparkstiden 11.00.