Sofie Bredgaard sköt segern till FC Rosengård
Publicerad: 2022-10-14
OBOS Damallsvenskan
Läs en sammanfattning från matcherna i omgång 23.

FC Rosengård – Eskilstuna United 1-0

FC Rosengård befäster sin serieledning i OBOS Damallsvenskan. Det stod klart efter att man under fredagskvällen besegrade Eskilstuna United hemma på Malmö IP med 1–0. Sofie Bredgaard fick i den 43:e minuten till en riktig kalasträff som seglade in vid det bortre krysset till 1–0 i matchen – som också kom att bli matchens enda mål.

BP – Vittsjö GIK 1-3

Redan i den femte minuten kunde gästande Vittsjö GIK ta ledningen på Grimsta IP – och det genom Katrina Gorry vars mål skulle bli det enda i den första halvleken. I den andra halvleken kunde Clara Markstedt och Linda Charlotta Sällström med två snabba mål punktera det här mötet. BP kunde visserligen få in ett reduceringsmål med dryga kvarten kvar via Mathilda Johansson Prakt, men närmare än så kom man aldrig.

IFK Kalmar – BK Häcken 1-2

På Guldfågeln Arena började topplaceringsjagande BK Häcken allra bäst. Stine Larsen satte dit ledningsmålet redan efter knappa sex minuters spel. I början av den andra halvleken dubblade Anna Anvegård den ledningen och gästerna såg ut att gå mot en stabil seger. På straff kunde dock Allison Pantuso reducera för hemmalaget i minut 88, men bortalaget kunde därefter hålla undan och segra.

KIF Örebro – Kristianstads DFF 3-2

Gästande Kristianstads DFF var ute efter tre blytunga poäng i guldstriden – men fick se sig besegrat av KIF Örebro. Hemmalaget bröt målnollan efter dryga halvtimmens spel genom Katie Jayne Lockwood och kunde dessutom gå upp i en tvåmålsledning via Berglind Ros Augustdottir i början av den andra halvleken. Tabitha Tindell reducerade för gästerna, men Katie Jayne Lockwood replikerade omgående. I matchens slutminuter kunde Kristianstad reducera på nytt via Josefin Harrysson – men närmare än så kom man inte den här dagen.

Piteå IF – Linköping FC 0-1

Linköping FC var också de på jakt efter tre viktiga poäng för att närma sig ledande FC Rosengård. Tre poäng blev det också i söndagens bortamöte med Piteå IF. I matchens 37:e minut satte Nellie Karlsson dit det mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Umeå IK – Djurgården 2-1

Umeå IK, just nu på negativ kvalplats, närmar sig IFK Kalmar på säker mark efter hemmaseger mot Djurgården under söndagen. Gästerna tog dock ledningen i den här matchen genom Tilde Lindwall, men i slutet av den första halvleken kvitterade Olivia Holm. Katariina Kosola satte dit segermålet för Umeå i den 57:e minuten.

AIK – Hammarby 0-1

I ett tight derby i Stockholm drog Hammarby det längsta strået. Månadens ilda Vinberg gjorde matchens enda mål med tio minuter kvar och Bajen är kvar på femteplatsen i tabellen. AIK är fortsatt tabelljumbo och har fyra poäng upp till kvalplats och sex upp till säker mark.