• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 28 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Måndag Mån 31 Oktober Okt
Lördag Lör 5 November Nov
Fredag Fre 24 Mars Mar
Söndag Sön 26 Mars Mar
Måndag Mån 27 Mars Mar
Fredag Fre 31 Mars Mar
Lördag Lör 1 April Apr
Söndag Sön 2 April Apr

Viaplay förvärvar sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan

17 november 2021 11:30
Pressmeddelande

Partnerskapet mellan Nordic Entertainment Group (NENT Group) och ligaorganisationen Elitfotboll Dam (EFD) som idag presenteras innebär att samtliga matcher kommer att sändas live i Viaplays streamingtjänst och i NENT Groups kanal TV6, samtidigt fortsätter Sportbladet samarbetet med EFD som viktig mediapartner.


NENT Group som är ett av världens snabbast växande streamingbolag är överens med Elitfotboll Dam om ett långsiktigt partnerskap som innefattar sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan fr.o.m. 2022 till 2026, med mål att utveckla ligan till den bästa i världen.

Viaplay kommer att visa samtliga 26 omgångar med 182 matcher i alla nordiska och baltiska länder samt Nederländerna och Polen. Till detta tillkommer att två matcher per omgång sänds i bolagets kanal TV6.

För sändningarna i Sverige kommer tittarna kunna ta del av full studioproduktion med expertkommentatorer och gäster. Matchproduktionerna utökas markant med fler kameror för att ge tittaren den totala fotbollsupplevelsen.

Anders Jensen, NENT Groups Ordförande och VD:

” - Våra ambitioner är helt enkelt att tillsammans med Elitfotboll Dam bygga upp OBOS Damallsvenskan till att bli den bästa ligan i världen. OBOS Damallsvenskan är redan nu en otroligt stark liga med en passionerad fanbase och nu är det dags för att ta den till nästa nivå. Detta är vår hemmaplan – att tillsammans med rättighetsinnehavare utveckla sporter samtidigt som vi når och inspirerar ny publik genom den bästa streamingtjänsten i branschen.”

” - Detta 5-åriga avtal med Nordic Entertainment Group, ett världsledande streamingföretag, är ett historiskt ögonblick för svensk damfotboll. Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vår vision att vara en av världens mest konkurrenskraftiga ligor och kunna ta ytterligare stora steg för att driva damfotboll framåt, säger Tomas Hoszek, VD på Elitfotboll Dam.”

2020 skrev Elitfotboll Dam ett avtal med Sportbladet som då förvärvade sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan. Alla ligans matcher har sedan de senaste två säsongerna sänts live i Sportbladet Play och en viktig redaktionell satsning inleddes. Sportbladets satsning har varit mycket viktigt för utvecklingen av elitdamfotbollen i Sverige och har gett tittare och läsare mycket större insikt i lagen, ligan och dess profiler. Sportbladet kommer fortsatt vara viktig mediapartner till Elitfotboll Dam.

Viktoria Gelin, Kommersiell chef på EFD:

" - Att svensk elitdamfotboll har två av Nordens största mediahus som partners är precis vad vi behöver för att ta nästa steg i vår utveckling och är verkligen en drömduo att få arbeta med. Sportbladet har med sitt engagemang hjälpt oss att nå ut med våra lag och spelare bredare än någonsin. NENT Group tar nu vid sändningarna och kommer fortsätta lyfta damfotbollen och se till att våra matcher och spelare får den kvalitet och uppmärksamhet som de förtjänar, samtidigt ser vi fram emot att ha Sportbladet med en sportredaktion i världsklass som vår mediapartner.”

Förutom OBOS Damallsvenskan visar Viaplay Englands Barclays FA Women´s Super League, Tyska Frauen Bundesliga, Danska Gjensidige Kvindeliga och italienska Serie A TIM Vision samt utvalda matcher från spanska Liga Iberdrola. Viaplay kommer dessutom att exklusivt sända FIFA Women´s World Cup 2023 i Sverige, Norge, Danmark och Polen.

Se presskonferensen här

eller här